Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas
Ook quinoa kan tricolore!
Ingrediënten
4 personen
250 g
driekleurenquinoa
350 g
groene asperges
300 g
diepvries tuinerwten
3
bosuitjes
150 g
witte kaas 45+
90 g
koelverse basilicumpesto
100 g
babyspinazie
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas.
Meng de quinoa met de pesto, bosui, spinazie en de helft van de witte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas
Ook quinoa kan tricolore!

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas.
Meng de quinoa met de pesto, bosui, spinazie en de helft van de witte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:Liever een lichtere salade? Laat de quinoa dan achterwege en serveer de salade met brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g driekleurenquinoa
350 g groene asperges
300 g diepvries tuinerwten
3 bosuitjes
150 g witte kaas 45+
90 g koelverse basilicumpesto
100 g babyspinazie