Spi­na­zie-quinoa­sa­la­de met groe­ne as­per­ges, tui­n­erw­ten & wit­te kaas

Ook quinoa kan tricolore!

(0) waardeer
hoofdgerecht Ook quinoa kan tricolore! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.
  3. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas.
  4. Meng de quinoa met de pesto, bosui, spinazie en de helft van de witte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.

variatietip:

Liever een lichtere salade? Laat de quinoa dan achterwege en serveer de salade met brood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 27-30

Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-quinoa­sa­la­de met groe­ne as­per­ges, tui­n­erw­ten & wit­te kaas

1
1
  • 250 g driekleurenquinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 300 g diepvries tuinerwten

Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.

4
4
  • 3 bosuitjes
  • 150 g witte kaas 45+

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas.

5
5
  • 90 g koelverse basilicumpesto
  • 100 g babyspinazie

Meng de quinoa met de pesto, bosui, spinazie en de helft van de witte kaas.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.

variatietip:

Liever een lichtere salade? Laat de quinoa dan achterwege en serveer de salade met brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.