bewaar
Aardappel-preisoep met geitenkaascroutons
Aardappel-preisoep met geitenkaascroutons
bewaar

Aardappel-preisoep met geitenkaascroutons

Deze aardappel-preisoep is alles wat je nodig hebt om even bij te komen.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

300 g

iets kruimige aardappel

2

preien

2 el

zonnebloemolie

4 sneetjes

Zaans grof volkorenbrood

100 g

zachte geitenkaas naturel

1 liter

heet water

1

groentebouillontablet minder zout

20 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze aardappel-preisoep is alles wat je nodig hebt om even bij te komen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op matig vuur.

2

Snijd ondertussen de sneetjes brood in stukjes van ca. 1 cm. Meng met de geitenkaas en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruine croutons. Schep halverwege om.

3

Voeg het water en bouillonblokje toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Snijd de selderij fijn. Neem de pan van het vuur, voeg ¾ van de selderij toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng de soep op smaak met peper en verdeel over diepe kommen. Verdeel de croutons erover en bestrooi met de rest van de selderij.

tip

combinatietipLekker met volkorentoast met geitenkaas. Rooster sneetjes volkorenbrood in een broodrooster en besmeer met de rest van de geitenkaas. Breng op smaak met bijv. wat gedroogde tijm en peper.