Snelle minestrone
Snelle variant op de bekende Italiaanse soep. Met spinazie en Pecorino Romano.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 pakje mix voor groentesoep (66 g)
- 1.6 liter kraanwater
- 100 g groene aspergetips
- 400 g cannellinibonen in blik
- 150 g tuinkruiden soepgroente
- 100 g vermicelli
- 300 g spinazie (gewassen)
- 50 g Pecorino Romano
Keukenspullen
- 4 soepkommen
Advertentie
Bereiden
- Breng de inhoud van het pakje groentesoep met het water in een soeppan aan de kook. Halveer ondertussen de aspergetips. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de aspergetips, cannellinibonen, tuinkruidensoepgroente en vermicelli toe aan de soep. Breng al roerend aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur garen.
- Snijd ondertussen de spinazie grof en schaaf de kaas. Voeg de spinazie toe aan de soep en laat iets slinken. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kaas.
combinatietip:
Lekker met sesamsoepstengels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 615 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Snelle minestrone
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle minestrone
- 1 pakje mix voor groentesoep
- 1.6 liter kraanwater
Breng de inhoud van het pakje groentesoep met het water in een soeppan aan de kook.
- 100 g groene aspergetips
- 400 g cannellinibonen in blik
Halveer ondertussen de aspergetips. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 150 g tuinkruiden soepgroente
- 100 g vermicelli
Voeg de aspergetips, cannellinibonen, tuinkruidensoepgroente en vermicelli toe aan de soep.
Breng al roerend aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur garen.
- 300 g spinazie (gewassen)
Snijd ondertussen de spinazie grof en schaaf de kaas. Voeg de spinazie toe aan de soep en laat iets slinken.
- 50 g Pecorino Romano
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kaas.
combinatietip:
Lekker met sesamsoepstengels.