bewaar
Minestrone met garnalen
Minestrone met garnalen
bewaar

Minestrone met garnalen

35 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

rode ui

1

winterpeen

200 g

verse sperziebonen

3 el

traditionele olijfolie

140 g

tomatenpuree

2 liter

kraanwater

3

visbouillontabletten

400 g

cannellinibonen in blik

200 g

schelpjespasta

300 g

verse spinazie

500 g

diepvries rauwe gepelde garnalen

15 g

verse dille

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

2

Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 min. gaar op middelhoog vuur.

4

Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.