Mi­ne­stro­ne met gar­na­len

(15) waardeer
italiaans voorgerecht 8 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 min. gaar op middelhoog vuur.
  4. Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.500 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Minestrone met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ne­stro­ne met gar­na­len

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 winterpeen
  • 200 g verse sperziebonen

Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 140 g tomatenpuree

Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 liter kraanwater
  • 3 visbouillontabletten
  • 400 g cannellinibonen in blik
  • 200 g schelpjespasta

Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 min. gaar op middelhoog vuur.

4
4
  • 300 g verse spinazie
  • 500 g diepvries rauwe gepelde garnalen

Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook.

5
5

Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse dille

Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.