bewaar
Tomatensoep met garnalen en kikkererwten
Tomatensoep met garnalen en kikkererwten
bewaar

Tomatensoep met garnalen en kikkererwten

Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris.

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

1

medium handsinaasappel

7½ g

takje rozemarijn

300 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

350 g

bloemkoolroosjes

1 pakje

tomaten-groentesoep

400 g

gepelde tomaten in blik

1 liter

kraanwater

800 g

kikkererwten in blik

Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan af en pers de vrucht uit.

2

Voeg het sinaasappelrasp, de takjes rozemarijn en de garnalen toe aan de ui en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.

3

Snijd de bloemkoolroosjes grof en voeg met de mix voor tomaten-groentesoep, het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe aan het uimengsel. Druk de tomaten fijn met de achterkant van een houten lepel, voeg het water toe en breng de soep al roerend aan de kook.

4

Draai het vuur laag en laat de soep nog 6 min. doorkoken. Voeg de laatste 2 min. de kikkererwten toe. Roer door, verwijder de takjes rozemarijn en serveer.

tip

combinatietipLekker met AH Excellent Liefde & Passie petit beurre (brood).