Minestrone
Groentesoep XL, door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif aan!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 150 g gerookt ontbijtspek
- 10 g ongezouten roomboter
- 200 g vastkokende aardappelen
- 125 g winterpeen
- 1 courgette
- 200 g verse doperwten
- 75 g risottorijst
- 1 liter kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 400 g cannellinibonen in blik
- 150 g verse spinazie
- 1 el olijfolie extra vierge
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd het spek in blokjes.
- Verhit de boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 min. mee.
- Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de peen, courgette en aardappel in blokjes (brunoise). Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 min.
- Voeg de aardappel, doperwten en rijst met het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 min. koken.
- Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 min. koken. Laat de bonen uitlekken.
- Schep de spinazie en bonen door de soep en kook nog 2 min. tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met wat olijfolie.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.155 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Minestrone
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Minestrone

- 1 ui
- 150 g gerookt ontbijtspek
Snipper de ui en snijd het spek in blokjes.

- 10 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 min. mee.

- 200 g vastkokende aardappelen
- 125 g winterpeen
- 1 courgette
Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de peen, courgette en aardappel in blokjes (brunoise).

Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 min.

- 200 g verse doperwten
- 75 g risottorijst
- 1 liter kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
Voeg de aardappel, doperwten en rijst met het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 min. koken.

- 400 g cannellinibonen in blik
Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 min. koken. Laat de bonen uitlekken.

- 150 g verse spinazie
Schep de spinazie en bonen door de soep en kook nog 2 min. tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 1 el olijfolie extra vierge
Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met wat olijfolie. Lekker!