Hel­de­re cour­get­te­soep

(95) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 95

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de inhoud van het zakje soep met het water in een pan. Breng de soep al roerend met een garde aan de kook. Draai het vuur laag. Snijd de courgette in halve plakken. Voeg de soepgroente en courgette toe. Laat de soep met de deksel schuin op de pan 10 min. zachtjes koken.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg het brood op een schaal. Pureer de tomaten in een hoog bakje met de staafmixer. Besmeer het brood dun met de tomatentapenade en beleg met de kaas en rucola. Schep de soep in kommen en serveer met het brood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Heldere courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hel­de­re cour­get­te­soep

1
1
  • 66 g mix voor groentesoep
  • 1½ liter kraanwater

Doe de inhoud van het zakje soep met het water in een pan. Breng de soep al roerend met een garde aan de kook. Draai het vuur laag.

2
2
  • 1 courgette
  • 400 g fijne soepgroente

Snijd de courgette in halve plakken. Voeg de soepgroente en courgette toe. Laat de soep met de deksel schuin op de pan 10 min. zachtjes koken.

3
3
  • 8 sneetjes witbrood

Verhit ondertussen de grillpan. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg het brood op een schaal.

4
4
  • 148 g semi-zongedroogde tomaten
  • 8 plakken oude kaas 48+
  • 75 g rucola

Pureer de tomaten in een hoog bakje met de staafmixer. Besmeer het brood dun met de tomatentapenade en beleg met de kaas en rucola.

5
5

Schep de soep in kommen en serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.