Broc­co­li-cour­get­te­soep

Maak in twintig minuten deze verse broccoli-courgettesoep. Ideaal voor een groenterijke lunch.

(1.120) waardeer
hollands hoofdgerecht Maak in twintig minuten deze verse broccoli-courgettesoep. Ideaal voor een groenterijke lunch. 4 personen
3 1.120

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli, water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 8 min. zacht koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

Ook lekker als tussendoortje.

serveertip:

Lekker met wortelbrood, belegd met pompoenhummus, avocado en geroosterd sesamzaad

bewaartip:

Je kunt de soep van tevoren maken, laten afkoelen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-cour­get­te­soep

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 courgette

Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4

Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.

5
5
  • 750 ml kraanwater
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten

Voeg de broccoli, water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 8 min. zacht koken.

6
6

Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

serveertip:

Lekker met wortelbrood, belegd met pompoenhummus, avocado en geroosterd sesamzaad

bewaartip:

Je kunt de soep van tevoren maken, laten afkoelen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.