bewaar
Broccoli-courgettesoep
Broccoli-courgettesoep
bewaar

Broccoli-courgettesoep

Maak in twintig minuten deze verse broccoli-courgettesoep. Ideaal voor een groenterijke lunch.

20 min. bereiden
1183waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1

courgette

500 g

broccoli

2 el

milde olijfolie

750 ml

kraanwater

2

tuinkruidenbouillontabletten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Maak in twintig minuten deze verse broccoli-courgettesoep. Ideaal voor een groenterijke lunch.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli, water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 8 min. zacht koken.

3

Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartipJe kunt de soep van tevoren maken, laten afkoelen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.

serveertipLekker met wortelbrood, belegd met pompoenhummus, avocado en geroosterd sesamzaad

algemeenOok lekker als tussendoortje.

Broccoli-courgettesoep

Instructievideo - 00:20 min.