Tomaten-courgettesoep
Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten.
Ingrediënten
4 personen
1
ui
2 el
traditionele olijfolie
800 g
tomatenblokjes
4 el
koelverse tapenade van zongedroogde tomaten
1
courgette
1
groentebouillonblokje
3
bosuien
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe.
Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan.
Voeg het bouillontablet en de courgette (in blokjes) toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Roer vlak voor het serveren de bosui (in ringetjes) door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Tomaten-courgettesoep
Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten.

hoofdgerecht
null personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe.
Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan.
Voeg het bouillontablet en de courgette (in blokjes) toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Roer vlak voor het serveren de bosui (in ringetjes) door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:Lekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.
bewaartip:Bewaar tomaten liefst buiten de koelkast, op een koele plaats. Zo behouden ze langer hun heerlijke smaak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 ui
2 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
4 el koelverse tapenade van zongedroogde tomaten
1 courgette
1 groentebouillonblokje
3 bosuien