Karbonade met appel uit de oven

Advertentie
Ingrediënten
- 4 ribkarbonades
- 50 g boter
- 2 kleine appels
- 100 g gerookte spekreepjes (duobakje a 200 g)
- 1 ui (fijngesneden)
- 4 eetlepels mosterd (grove)
- 30 g paneermeel
Keukenspullen
- lage ovenschaal, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Helft van boter in koekenpan smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Appels schillen en in stukjes snijden. Karbonades op bord leggen en iets laten afkoelen. In achtergebleven bakvet spekjes krokant uitbakken. Ui en appel toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Karbonades aan beide kanten met mosterd bestrijken en naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen. Spek-appelmengsel over karbonades scheppen en bestrooien met paneermeel. Rest van boter in piepkleine blokjes snijden, hier en daar op paneermeel leggen. Ovenschaal 15-20 min. in midden van oven zetten, tot karbonades gaar zijn en bovenkant goudbruin is. Lekker met witlof en gekookte aardappels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 15 g
- vet 25 g