Ingrediënten
4 personen
4
ribkarbonades
50 g
boter
2 kleine
appels
100 g
gerookte spekreepjes
1
ui
4 eetlepels
mosterd
30 g
paneermeel
Dit heb je nodig
lage ovenschaal, ingevet
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Helft van boter in koekenpan smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Appels schillen en in stukjes snijden. Karbonades op bord leggen en iets laten afkoelen. In achtergebleven bakvet spekjes krokant uitbakken. Ui en appel toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Karbonades aan beide kanten met mosterd bestrijken en naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen. Spek-appelmengsel over karbonades scheppen en bestrooien met paneermeel. Rest van boter in piepkleine blokjes snijden, hier en daar op paneermeel leggen. Ovenschaal 15-20 min. in midden van oven zetten, tot karbonades gaar zijn en bovenkant goudbruin is. Lekker met witlof en gekookte aardappels.
Karbonade met appel uit de oven

hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Helft van boter in koekenpan smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Appels schillen en in stukjes snijden. Karbonades op bord leggen en iets laten afkoelen. In achtergebleven bakvet spekjes krokant uitbakken. Ui en appel toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Karbonades aan beide kanten met mosterd bestrijken en naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen. Spek-appelmengsel over karbonades scheppen en bestrooien met paneermeel. Rest van boter in piepkleine blokjes snijden, hier en daar op paneermeel leggen. Ovenschaal 15-20 min. in midden van oven zetten, tot karbonades gaar zijn en bovenkant goudbruin is. Lekker met witlof en gekookte aardappels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 ribkarbonades
50 g boter
2 kleine appels
100 g gerookte spekreepjes
1 ui
4 eetlepels mosterd
30 g paneermeel
Dit heb je nodig
lage ovenschaal, ingevet