bewaar
Karbonade met appel uit de oven
Karbonade met appel uit de oven
bewaar

Karbonade met appel uit de oven

20 min. bereiden
20 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ribkarbonades

50 g

boter

2 kleine

appels

100 g

gerookte spekreepjes

1

ui

4 eetlepels

mosterd

30 g

paneermeel

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Helft van boter in koekenpan smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Appels schillen en in stukjes snijden. Karbonades op bord leggen en iets laten afkoelen. In achtergebleven bakvet spekjes krokant uitbakken. Ui en appel toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Karbonades aan beide kanten met mosterd bestrijken en naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen. Spek-appelmengsel over karbonades scheppen en bestrooien met paneermeel. Rest van boter in piepkleine blokjes snijden, hier en daar op paneermeel leggen. Ovenschaal 15-20 min. in midden van oven zetten, tot karbonades gaar zijn en bovenkant goudbruin is. Lekker met witlof en gekookte aardappels.