Spinaziesalade met gorgonzola

frans
lunch
4 personen
2
25
Advertentie
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 150 g gorgonzola
- 2½ eetlepel witte-wijnazijn
- 3 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels (olijf)olie
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 1 zak panklare spinazie (300 g)
- 2 zakjes walnoten (à 45 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knoflook halveren en sla-kom stevig inwrijven met knoflook-helften. Gorgonzola in kleine blokjes snijden. In slakom azijn, beide soorten olie, zout en peper tot dressing kloppen. Spinazie erdoor scheppen. Gorgonzola en walnoten door spinazie mengen en salade over vier borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 5 g
- vet 39 g