Ei­pot­jes met spek en spi­na­zie

Dineren op z'n Frans met vooraf dit smeuïge eigerechtje uit de oven.

(66) waardeer
frans voorgerecht Dineren op z'n Frans met vooraf dit smeuïge eigerechtje uit de oven. 4 personen
3 66

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes (∅ 9 cm)
  • braadslee

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de spinazie in delen toe aan het achtergebleven bakvet en laat al omscheppend slinken. Pers de knoflook erboven en roer erdoor.
  2. Doe de spinazie in een zeef en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Leg op een snijplank en snijd fijn. Doe terug in de zeef en duw weer met de lepel vocht eruit.
  3. Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Breek boven elk schaaltje een ei en verdeel de spekreepjes erover.
  4. Zet de schaaltjes in de braadslee en schenk er zo veel lauw water bij, dat de schaaltjes half onder staan. Zet de braadslee ca. 15 min. in het midden van de oven tot de eiwitten net gestold zijn. Dek na 8 min. af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en bestrooi met de paprikapoeder.
video

Hoe breek je een ei?

Allerhande kids - 01:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Eipotjes met spek en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­pot­jes met spek en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 100 g magere gerookte spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 300 g verse spinazie
  • 1 teen knoflook

Voeg de spinazie in delen toe aan het achtergebleven bakvet en laat al omscheppend slinken. Pers de knoflook erboven en roer erdoor.

4
4

Doe de spinazie in een zeef en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

5
5

Leg op een snijplank en snijd fijn. Doe terug in de zeef en duw weer met de lepel vocht eruit.

6
6
  • 4 middelgrote eieren

Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Breek boven elk schaaltje een ei en verdeel de spekreepjes erover.

Hoe breek je een ei?

Instructievideo

01:21 min.

7
7

Zet de schaaltjes in de braadslee en schenk er zo veel lauw water bij, dat de schaaltjes half onder staan.

8
8

Zet de braadslee ca. 15 min. in het midden van de oven tot de eiwitten net gestold zijn. Dek na 8 min. af met aluminiumfolie.

9
9
  • 1 tl paprikapoeder

Neem uit de oven en bestrooi met de paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.