bewaar
Eipotjes met tomaten en spinazie
Eipotjes met tomaten en spinazie
bewaar

Eipotjes met tomaten en spinazie

Dit ontbijt is me toch een potje makkelijk: eipotjes met tomaten en spinazie. 10 min. werk en de oven doet de rest.

10 min. bereiden
17 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

AH tomaten

100 g

babyspinazie

2 tl

milde paprikapoeder

4

witte scharreleieren

4 sneetjes

volkorenbrood

5 g

verse bieslook

80 g

zuivelspread

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

  • broodrooster

Dit ontbijt is me toch een potje makkelijk: eipotjes met tomaten en spinazie. 10 min. werk en de oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.

3

Meng de tomaat met de spinazie, paprikapoeder en peper en verdeel over de schaaltjes. Maak in elk schaaltje een kuiltje en breek er een ei boven. Bak ca. 17 min. in het midden van de oven.

4

Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd de bieslook fijn en meng ⅔ met de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Besmeer de sneetjes brood met de bieslookspread en snijd elk sneetje in 6 repen (soldaatjes). Garneer de eipotjes met de rest van de bieslook en serveer met de soldaatjes.