Eipotjes met tomaten en spinazie
Dit ontbijt is me toch een potje makkelijk: eipotjes met tomaten en spinazie. 10 min. werk en de oven doet de rest.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 AH tomaten
- 100 g babyspinazie
- 2 tl milde paprikapoeder
- 4 witte scharreleieren
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 5 g verse bieslook
- 80 g margarine
Keukenspullen
- 4 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
- Meng de tomaat met de spinazie, paprikapoeder en peper en verdeel over de schaaltjes. Maak in elk schaaltje een kuiltje en breek er een ei boven. Bak ca. 17 min. in het midden van de oven.
- Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd de bieslook fijn en meng ⅔ met de margarine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Besmeer de sneetjes brood met de bieslookmargarine en snijd elk sneetje in 6 repen (soldaatjes). Garneer de eipotjes met de rest van de bieslook en serveer met de soldaatjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 12 g
-
koolhydraten 15 g
waarvan suikers 2 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 200 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Eipotjes met tomaten en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eipotjes met tomaten en spinazie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 3 AH tomaten
- 100 g babyspinazie
Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
- 2 tl milde paprikapoeder
Meng de tomaat met de spinazie, paprikapoeder en peper en verdeel over de schaaltjes.
- 4 witte scharreleieren
Maak in elk schaaltje een kuiltje en breek er een ei boven. Bak ca. 17 min. in het midden van de oven.
- 4 sneetjes volkorenbrood
Rooster ondertussen het brood in de broodrooster.
- 5 g verse bieslook
- 80 g margarine
Snijd de bieslook fijn en meng ⅔ met de margarine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de sneetjes brood met de bieslookmargarine en snijd elk sneetje in 6 repen (soldaatjes).
Garneer de eipotjes met de rest van de bieslook en serveer met de soldaatjes.