bewaar
Eierpotjes met toast
Eierpotjes met toast
bewaar

Eierpotjes met toast

Ei-genlijk willen we elke dag wel een ei bij ons ontbijt. Helemaal als dat eitje wordt geserveerd in een heerlijk kruidig potje met tomaat, paprika en selderij. Dat wordt lekker dippen met je toast!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

5 g

verse selderij

1

paprika

4

tomaten

2 el

milde olijfolie

1 tl

milde paprikapoeder

120 ml

water

4

witte scharreleieren

8 sneetjes

volkorenbrood

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de selderij fijn. Maak de paprika schoon en snijd samen met de tomaten in blokjes van ca. ½ cm.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, paprika, tomaten, paprikapoeder en de helft van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook.

3

Verdeel het groentemengsel over de schaaltjes en maak in elk schaaltje een kuiltje. Breek er een ei boven, bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min in het midden van de oven.

4

Rooster het brood de laatste 8 min. op een rooster boven de eipotjes in de oven. Snijd het brood schuin doormidden. Bestrooi de eipotjes met de rest van de selderij en serveer met de toast.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eierpotjes met toast

Ei-genlijk willen we elke dag wel een ei bij ons ontbijt. Helemaal als dat eitje wordt geserveerd in een heerlijk kruidig potje met tomaat, paprika en selderij. Dat wordt lekker dippen met je toast!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig