bewaar
Orzosalade met erwten, spinazie & spek
Orzosalade met erwten, spinazie & spek
bewaar

Orzosalade met erwten, spinazie & spek

Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten.

35 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

orzo pasta

300 g

diepvries tuinbonen

50 g

ongezouten pistachenoten

200 g

magere gerookte spekreepjes

300 g

diepvries tuinerwten

100 g

verse spinazie

2 el

citroensap

15 g

verse munt

50 g

Pecorino Romano

Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten.

Aan de slag

1

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen een inkeping in de vliesjes van de tuinbonen en duw de boon eruit (dubbeldoppen). Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2

Bak ondertussen het spek in dezelfde pan zonder olie of boter in 6 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet achter. Bak de tuinbonen en tuinerwten 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Neem van het vuur. Meng de orzo, het spek, de spinazie en het citroensap door de groenten. Schep in een grote schaal. Laat 5 min. staan.

3

Hak ondertussen de noten fijn, snijd de munt fijn en schaaf de kaas. Meng de noten, munt en kaas door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Orzosalade met erwten, spinazie & spek

Instructievideo - 02:47 min.