Or­zo­sa­la­de met erw­ten, spi­na­zie & spek

Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten.

(106) waardeer
hoofdgerecht Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten. 4 personen
3 106

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen een inkeping in de vliesjes van de tuinbonen en duw de boon eruit (dubbeldoppen). Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. Bak ondertussen het spek in dezelfde pan zonder olie of boter in 6 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet achter. Bak de tuinbonen en tuinerwten 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Neem van het vuur. Meng de orzo, het spek, de spinazie en het citroensap door de groenten. Schep in een grote schaal. Laat 5 min. staan.
  3. Hak ondertussen de noten fijn, snijd de munt fijn en schaaf de kaas. Meng de noten, munt en kaas door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Orzosalade met erwten, spinazie & spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Or­zo­sa­la­de met erw­ten, spi­na­zie & spek

1
  • 300 g riso pasta

Kook de orzo (riso) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 300 g diepvries tuinbonen

Maak ondertussen een inkeping in de vliesjes van de tuinbonen en duw de boon eruit (dubbeldoppen).

3
  • 50 g ongezouten pistachenoten

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 200 g magere gerookte spekreepjes

Bak ondertussen het spek in dezelfde pan zonder olie of boter in 6 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet achter.

5
  • 300 g diepvries tuinerwten

Bak de tuinbonen en tuinerwten 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Neem van het vuur.

6
  • 100 g verse spinazie
  • 2 el citroensap

Meng de orzo, het spek, de spinazie en het citroensap door de groenten. Schep in een grote schaal. Laat 5 min. staan.

7
  • 15 g verse munt
  • 50 g Pecorino Romano

Hak ondertussen de noten fijn, snijd de munt fijn en schaaf de kaas.

8

Meng de noten, munt en kaas door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.