bewaar
Lintpasta met spek & erwten
Lintpasta met spek & erwten
bewaar

Lintpasta met spek & erwten

20 min. bereiden
182waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle met ei

3 el

olijfolie

1 duopak

magere spekreepjes

2

rode uien

1 pak

tuinerwten

1 potje

pesto alla genovese

1 zak

eikenbladslamelange

Aan de slag

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak nog 1 min. Voeg de tuinerwten toe en bak deze in 5 min. gaar. Besprenkel de sla met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af en vang wat kookvocht op. Schep de pasta met de pesto door het tuinerwtenmengsel. Voeg voor een smeuïge pasta een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de salade.

tip

algemeenVoeg aan de salade 2 el balsamicoazijn toe voor een fris accent.