bewaar
Kipfilet en erwten
Kipfilet en erwten
bewaar

Kipfilet en erwten

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

ongezouten roomboter

1 el

traditionele olijfolie

400 g

kipfilet

1

gedroogde rozemarijn

1 teen

knoflook

200 g

magere gerookte spekreepjes

450

fijne diepvries tuinerwten

½

kropsla

Aan de slag

1

Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan. Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg na 8 min. de rozemarijn en knoflook toe.

2

Bak de spekreepjes in een andere pan in ca. 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten ca. 4 min. Meng het spek erdoor. Breng op smaak met peper.

3

Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden. Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin. Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast. Lekker met aardappelpartjes.

tip

serveertipLekker met aardappelpartjes.