bewaar
Risotto met erwten
Risotto met erwten
bewaar

Risotto met erwten

Heerlijk romige risotto met spek, erwtjes en het geheime recept: geduld!

30 min. bereiden
pittig
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teen

knoflook

4 stengels

bleekselderij

3 el

traditionele olijfolie

350 g

risottorijst

¼ liter

kippenbouillon van tablet

¾

kippenbouillon van tablet

200 g

magere gerookte spekreepjes

1

gedroogde chilipeper

200 g

verse doperwten

1 el

ongezouten roomboter

50 g

Grana Padano kaas

Heerlijk romige risotto met spek, erwtjes en het geheime recept: geduld!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit in een pan met dikke bodem de olie en bak de ui in 5 min. op heel laag vuur glazig. Schep de rijst door de ui en bak mee tot alle rijstkorrels glanzen. Roer de bouillon door de rijst en laat zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg telkens als de bouillon verdampt is een flinke scheut toe, tot de risotto na ca. 25 min. beetgaar en zeer smeuïg is. Houd een beetje bouillon apart.

2

Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de bleekselderij, knoflook en spekreepjes 2 min. zachtjes. Verkruimel de chilipeper erboven, voeg de erwten en een beetje bouillon toe en stoof de groente 5-10 min.

3

Schep de risotto en de boter door het groentemengsel en warm nog even door. Rasp de kaas grof. Verdeel de risotto over warme diepe borden en serveer direct. Strooi aan tafel de kaas erover.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.