Pompoenrisotto
Pompoenrisotto
bewaar
bewaar

Pompoenrisotto

Voor deze pompoenrisotto roosteren we de pompoen eerst in de oven. Daardoor krijgt de risotto een extra pompoen-kick! Probeer het maar!

35 min. bereiden
20 min. oventijd
236waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/4 van de olie. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven.

2

Verhit de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietipLekker met gegrilde kipfilet.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoenrisotto

Voor deze pompoenrisotto roosteren we de pompoen eerst in de oven. Daardoor krijgt de risotto een extra pompoen-kick! Probeer het maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig