bewaar
Pompoenrisotto
Pompoenrisotto
bewaar

Pompoenrisotto

Wist je dat pompoen uit de oven het ook heel goed doet in een risotto? Dit is het bewijs!

35 min. bereiden
20 min. oventijd
204waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

4 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

50 g

ongezouten roomboter

1

grote ui

300 g

risottorijst

1¼ liter

kippenbouillon van tablet

100 g

Grana Padano kaasschaafsel

Wist je dat pompoen uit de oven het ook heel goed doet in een risotto? Dit is het bewijs!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/4 van de olie. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven.

2

Verhit de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

tip

combinatietipLekker met gegrilde kipfilet.