bewaar
Risotto met zoete ui en spek
Risotto met zoete ui en spek
bewaar

Risotto met zoete ui en spek

All you need: deze romige Italiaanse klassieker met een zoute bite door de pancetta.

30 min. bereiden
199waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

zoete uien

4 el

traditionele olijfolie

90 g

pancetta

300 g

risottorijst

150 ml

droge witte wijn

750 ml

groentebouillontablet

60 g

ongezouten roomboter

100 g

Parmigiano Reggiano

75 g

rucola

All you need: deze romige Italiaanse klassieker met een zoute bite door de pancetta.

Aan de slag

1

Snipper 1 ui. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart.

2

Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen.

3

Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg vervolgens telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

4

Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.

5

Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct.

tip

Risotto met zoete ui en spek

Instructievideo - 02:01 min.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.