bewaar
Risotto met Parmaham
Risotto met Parmaham
bewaar

Risotto met Parmaham

Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm.

50 min. bereiden
180waarderingen

Ingrediënten

4 personen

¼ g

saffraan

3 el

kraanwater

380 ml

vleesfond

1

rundvleesbouillontablet

1

ui

4 plakken

parmaham

25 g

ongezouten roomboter

350 g

risottorijst

1½ dl

droge witte wijn

75 g

Parmigiano Reggiano

Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm.

Aan de slag

1

Week de saffraandraadjes in warm water. Vul de vleesfond aan met water tot 9 dl (per 4 personen). Breng het aan de kook en los de bouillontablet erin op.

2

Snipper de ui. Snijd de ham in fijne reepjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ham en ui zachtjes ca. 3 min. Roer de rijst erdoor en bak al omscheppend ca. 2 min. mee op laag vuur.

3

Voeg de wijn toe en laat al roerend op halfhoog vuur door de rijst opnemen. Voeg de hete bouillon al roerend langzaam toe. Roer de saffraan met weekwater erdoor. Kook de risotto onafgedekt in ca. 25 min. zachtjes gaar. Rasp ondertussen de kaas grof.

4

Breng de risotto op smaak met peper. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Serveer met de rest van de kaas.

combinatietipLekker met gegrilde groente.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.