Risotto met pastinaak
Voordelig, Italiaans gekruid gerecht met parmaham en romige risotto.
Ingrediënten
4 personen
250 g
pastinaken
250 g
winterpeen
10 g
verse Italiaanse kruidenmix
1
ui
30 g
ongezouten roomboter
250 g
risottorijst
125 ml
droge witte wijn
875 ml
hete paddenstoelenbouillon van tablet
75 g
Parmigiano Reggiano
50 g
parmaham
Aan de slag
Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes van 1 x 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Snijd fijn. Houd de salie apart.
Snipper de ui. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en voeg de ui, tijm, oregano en de helft van de rozemarijn toe en fruit 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Kook ondertussen de pastinaak en peen 6 min. in ruim water met zout. Giet af en voeg de laatste 4 min. van de kooktijd toe aan de risotto. Rasp de kaas. Snijd de ham in reepjes. Neem de pan van het vuur en roer de ham en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Risotto met pastinaak
Voordelig, Italiaans gekruid gerecht met parmaham en romige risotto.

hoofdgerecht
null personen
465 kcal
40 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes van 1 x 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Snijd fijn. Houd de salie apart.
Snipper de ui. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en voeg de ui, tijm, oregano en de helft van de rozemarijn toe en fruit 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Kook ondertussen de pastinaak en peen 6 min. in ruim water met zout. Giet af en voeg de laatste 4 min. van de kooktijd toe aan de risotto. Rasp de kaas. Snijd de ham in reepjes. Neem de pan van het vuur en roer de ham en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:Maak de halve hoeveelheid per persoon om dit recept als tussengerecht te serveren.
algemeen:Maak een dubbele portie risotto en vul er later in de week bijvoorbeeld tomaten en gehalveerde paprika's mee. Verhit per 4 personen 1 el olie in een hapjespan en verwarm de risotto 2 min. Vul 8 uitgeholde trostomaten en 2 gehalveerde gele paprika’s met de risotto en bak ze ca. 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C. Garneer met de achtergehouden salie uit het bakje verse Italiaanse kruidenmix.
bereidingstip:Voeg eventueel meer bouillon toe als de rijst nog niet beetgaar is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g pastinaken
250 g winterpeen
10 g verse Italiaanse kruidenmix
1 ui
30 g ongezouten roomboter
250 g risottorijst
125 ml droge witte wijn
875 ml hete paddenstoelenbouillon van tablet
75 g Parmigiano Reggiano
50 g parmaham