Beter eten is beter leven

We willen graag lekker in ons vel zitten en elke dag genieten van het leven. Zo lang mogelijk. Genieten van eten en drinken hoort daar zeker bij. Tegelijkertijd komen welvaartsziekten steeds meer voor en zijn verleidingen lastig te weerstaan. Meer bewustzijn voor wat eten voor je kan betekenen en het makkelijker, en betaalbaarder maken van verse, gevarieerde en gezonde voeding, zorgt dat een gezonde leefstijl binnen het bereik komt van iedereen.

Alles over "Beter eten" vind je op de Beter eten pagina.

Sportschoenen, gewichten en sinaasappels

Eten voor en na het sporten: do's en dont's

Geen idee wat je voor, tijdens en na het sporten mag eten? We helpen je een handje met handige voedingstips en lekkere snack inspiratie!

Lees meer over eten voor en na het sporten

Lekker(s) voor je lijf

Van proteïne shakes om het beste uit je training te halen tot aan gezonde tussendoortjes. Dat allemaal makkelijk mee te bestellen met de rest van je boodschappen.

Bekijk bewuste voeding
Header vegan snacks

Alles over vegan snacks

Voor bijna ieder product bestaat een vegan alternatief. Maar wanneer is een snack vegan? En is het eten ervan gezond? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van veganistische snacks.

Ontdek vegan snacks
Gezonde snacks voor in de avond

Gezonde snacks voor in de avond

Wie kent het gevoel niet, dat je eigenlijk niet meer wilde eten ‘s avonds, maar toch trek krijgt in een avond snack? Wij helpen je uit de brand!

Bekijk 6 gezonde snacks
verschillende gezonde recepten

Gezond weekmenu

Hoe meer groente je eet, hoe beter het is voor je gezondheid. Daarom dagen we je uit om 400 gram groente per dag te eten. Met het Beter Eten-weekmenu wordt het een eitje!

Ontdek het weekmenu

Alles over eiwitten

Eiwitten zijn goed voor je herstel en sterke spieren. Maar wat zijn eiwitten nou eigenlijk? en zijn er verschillen? we vertellen je graag meer.

Lees meer over eiwitten

Alles over koolhydraten

Koolhydraten zijn een energiebron voor ons lichaam, net zoals vetten en eiwitten dat zijn. Minimaal 40% van je energie haal je uit koolhydraten wanneer je gezond wilt eten.

Lees meer over koolhydraten

Alles over verzadigd vet

Vet is een bron van energie, vitamine A, vitamine D, vitamine E en essentiële vetzuren (zoals omega 3 en omega 6). Er bestaat verzadigd en onverzadigd vet. Het verschil? we leggen het uit.

Lees meer over verzadigd vet
Opengesneden citrusvruchten

Top 5 gezonde fruitsoorten

Fruit zit boordevol met vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het ene fruitsoort bevat meer van het ene en het andere fruitsoort meer van het andere. Bekijk onze top 5 gezonde fruitsoorten!

Bekijk de favorieten
Bladeren van kool

Top 5 gezonde groentesoorten

Het advies is om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Toch is niet ieder groentesoort hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete groenten!

Bekijk de top 5 groentesoorten

Gezond eten

Gezond eten, dat willen we allemaal! Wij helpen je graag een handje met gezonde en lekkere recepten.

Meer lezen?