Slecht slapen: wat is het en wat doe je er aan?

Beter slapen en fitter opstaan. Klinkt dat als een droom? Met onze hulp kan je ‘m laten uitkomen. Ontdek de praktische tips en oefeningen en zorg goed voor jezelf. Voor je het weet geniet je van een goede nachtrust.

Dé slaaptip: een vast ritme

Je kunt van alles doen om beter te slapen. Met stip op 1: vaste bedtijden aanhouden. Slaapexpert Merijn van de Laar legt het uit.

Lees meer over een vast ritme

Klachten door de overgang? 3 slaaptips

Wie goed is uitgerust, kan overgangsklachten een stuk beter aan. Maar ja, hoe doe je dat als de overgang er júist voor zorgt dat je minder lang of lekker slaapt. Huisarts Tamara deelt haar tips.

Lees de 3 tips

Moeheid: wat is het en hoe krijg je meer energie?

Futloos, slaperig, lichamelijk uitgeput: er zijn allerlei soorten moeheid. Wat zijn de oorzaken en wat kan je er zelf aan doen? Huisarts Tamara de Weijer praat je bij.

Lees meer over moeheid verhelpen

Slecht slapen: wat is het en wat doe je er aan?

Woelen, draaien, niet in slaap kunnen vallen of te vroeg wakker worden. Veel mensen hebben last van slaapproblemen. Huisarts Tamara de Weijer vertelt er alles over.

Lees meer over slecht slapen

Beter slapen? Tips voor eten en drinken

Slapen en voeding hebben veel met elkaar te maken. Welk eten of drinken houdt je klaarwakker en welke voeding sust je juist in slaap? We zetten 3 tips voor je op een rij.

Lees meer over beter slapen

Slapen: hoeveel uur heb je nodig?

Goed slapen is belangrijker dan lang slapen. Slaapexpert Merijn van de Laar legt uit hoe dat zit.

Lees meer over goed slapen

Meer doen?

Mediterraan genieten

Duik mee in de leefstijl van inwoners rond de Middellandse Zee! De komende weken laten we je genieten van al het goede van het mediterrane leven. Ontdek alle tips, recepten en meer.

Lees meer over ons maandthema

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app