Voeding

Alles over gezonder eten en drinken

Wat je eet en drinkt heeft effect op álles: je energie, je weerstand, je gewicht. Gun jezelf daarom het beste en haal gezondere keuzes in huis. Ontdek hier hoe leuk, lekker én betaalbaar dat kan zijn. Voor elk voedingspatroon!

In 3 stappen gezonder eten

Wil je graag gezonder eten, en ook nog lekker en makkelijk? Deze 3 simpele stappen helpen je op weg.

Lees meer over gezonder eten

Afvallen? De 10 beste tips

Meer energie, lekkerder in je vel, een gezonder lichaam: wie begint met afvallen, is al snel een paar kilo kwijt én krijgt er mooie voordelen voor terug. Huisarts Tamara deelt haar 10 tips met je.

Lees de tips over afvallen

5 manieren om te stoppen met emotie-eten

Je voelt je boos, verdrietig of verveeld en gaat vervolgens eten. Herkenbaar? Je voelt je boos, verdrietig of verveeld en gaat vervolgens eten. Herkenbaar? Dan ben je waarschijnlijk een emotie-eter.

Lees meer over emotie-eten

Keto dieet: wat is het en hoe begin je?

Een keto dieet is niet bij iedereen bekend, maar na het lezen van deze blog weet je wat het is, welke richtlijnen er zijn en welke recepten en producten passen bij een ketogeen dieet.

Lees meer over het keto dieet

Glutenvrij eten: hoe doe je dat?

Glutenvrij eten is iets dat veel mensen al kennen en het assortiment aan glutenvrije producten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Maar wat houdt glutenvrij eten nou precies in?

Lees meer over glutenvrij eten

Vegan dieet: alle ins en outs

Je hoort steeds vaker over veganistisch eten en/of een vegan dieet, maar wat houdt het nou precies in, waar moet je op letten en hoe start je met een vegan leefstijl?

Lees meer over veganistisch eten

Koolhydraatarm eten: waar begin je?

Je hoort steeds vaker over koolhydraatbeperking, maar wat houdt het nou precies in? Na het lezen van deze blog weet je wat het is en ben je misschien wel geïnspireerd met recepten en producten.

Lees meer over koolhydraatarm dieet

Klachten door de overgang? 3 voedingstips 

Uit steeds meer onderzoek blijkt, dat vrouwen die gezonder leven echt minder last hebben van overgangsklachten. Huisarts Tamara de Weijer zet haar belangrijkste adviezen op een rij

Lees meer over voedingstips

Eiwitrijk dieet: wat houdt het in en hoe start je?

De naam ‘eiwitrijk eten’ zegt het al: het eten van producten waarin veel eiwitten zitten. Maar over welke producten en recepten hebben we het dan? We vertellen je er alles over.

Lees meer over eiwitrijk dieet

Meer doen?

Mediterraan genieten

Duik mee in de leefstijl van inwoners rond de Middellandse Zee! De komende weken laten we je genieten van al het goede van het mediterrane leven. Ontdek alle tips, recepten en meer.

Lees meer over ons maandthema

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app