Druk? Zo maak je tijd voor mediteren

Even hélemaal tot rust komen: dat lukt je al door 5 minuten te mediteren. Maar als je druk bent, kom je vaak niet eens toe aan zo’n korte pauze. Terwijl je die juist zo goed kan gebruiken! Hoe het je dan toch lukt? Huisarts Tamara de Weijer legt het uit.

Altijd goed 

Je kan op ieder moment van de dag mediteren. Of je nu kiest voor de ochtend, middag of avond: elk deel heeft zo zijn eigen pluspunten. Start bijvoorbeeld met een ochtendmeditatie als je de dag lekker zen wilt beginnen. ’s Middags mediteren werkt verfrissend voor alles wat je daarna nog wilt doen. Beter slapen? Een korte avondmeditatie kan helpen ontspannen je bed in te gaan. Maar mediteren doet nog zoveel meer. Het is goed voor onder andere je bloeddruk, weerstand, energie en gewicht. Bovendien helpt het je ook om andere gezonde gewoontes vol te houden. Win-win!

Op ontdekking 

Wat dan jouw beste moment van de dag is om te mediteren? Het is heel persoonlijk wat werkt en wat niet. Maak er daarom een kleine-maar-fijne ontdekkingstocht van. Probeer de verschillende dagdelen eens uit en kijk waar jij je nu goed bij voelt. Lukt het jou beter in de ochtend, middag of avond om je gedachten op een rij te zetten of juist even uit te zoomen? Voor je het weet heb je de perfecte 5 minuten gevonden voor een heerlijk, dagelijks rustmoment. Helemaal voor jezelf.

Op de plaats… rust 

Bedenk alvast wat voor jou een rustige plek kan zijn om te mediteren. Probeer ook verschillende houdingen uit; je hoeft niet per se in kleermakerszit te zitten als dat niet fijn voelt. Het belangrijkste is dat je rug recht is, zodat je goed kan ademhalen. Extra hulp nodig? Kijk in de gratis Mijn Leefstijlcoach app bij onze ontspanchallenges, zoals ‘Meditatie: Vind je moment’. Daarin kan de rustige stem van de meditatiecoach je begeleiden naar meer focus, minder piekeren en makkelijker loslaten.

 

Frisse gewoonte 

Heb je jouw ideale meditatiemoment en houding ontdekt? Super! Dagelijks een rustmoment nemen, is echt een cadeau aan jezelf. Mooi meegenomen: wanneer jij lekkerder in je vel zit, kan je er ook beter zijn voor anderen. Loopt je dag anders? Probeer dan vooral een ander tijdstip uit. Het maakt niet uit wanneer je het doet, áls je maar even 5 minuten tijd vrijmaakt. Voor je het weet is elke dag mediteren net zo’n gewoonte voor je als tandenpoetsen. Een lekker verfrissend idee!

Lekker in je vel blijven met Mijn Leefstijlcoach

Gezonder leven? Dat kan al in kleine stappen. Afvallen, meer energie, gezond ouder worden: wat jouw doel ook is, in de app vind je volop inspiratie.

Meer doen?

Lekkerder in je vel

We helpen je graag op weg om op een makkelijke manier gezondere keuzes te maken. Goed eten, bewegen, ontspannen en slapen: het kan enorm helpen om je fitter te voelen.

Ontdek wat jij kan doen

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app