Bewegen

Alles om sterker en fitter te worden

Zit je lekker? Tijd om te bewegen! Daardoor zet jij letterlijk gezonde stappen. Met onze handige tips en work-outs voor elk niveau kom jij zó in actie. Of je nu gaat voor kracht, lenigheid of conditie: je knapt ervan op.

Gezond bewegen: dit kun je doen

Hoeveel beweging heb je nodig? En hoe zorg je ervoor dat je dat ook doet? Beweegcoach Han de Hair heeft 3 tips.

Lees meer over gezond bewegen

Bewegen om af te vallen: (hoe)veel?

Veel mensen vragen zich af wat de beste vorm van bewegen is als je wilt afvallen: cardio of krachttraining? Beweegcoach Han de Hair beschrijft de voordelen.

Lees meer over afvallen en bewegen

Even stilstaan bij: minder zitten

Hoeveel uur per dag zit jij? Want dat ‘vaak zitten’ bekendstaat als ‘het nieuwe roken’ is niet voor niets. Beweegcoach Han de Hair legt uit waarom. En vooral: hoe je zorgt voor een goede balans.

Lees meer over minder zitten

Ontdek de pluspunten van yoga

Steeds meer mensen ontdekken yoga - en worden fan. Dat is niet zo gek, want yoga is niet alleen lekker om te doen, het is ook nog eens heel goed voor je en helpt om gezonder te leven. Waarom?

Lees meer over yoga

7 x waarom wandelen gezond is

Het kost niks en kan altijd: door te wandelen zet je letterlijk gezonde stappen! Huisarts Tamara geeft je 7 redenen om zo vaak mogelijk, liefst elke dag, minstens een half uur te lopen

Lees meer over wandelen

Dáárom zijn sterke spieren gezond

Het is heel gezond om je spieren te trainen; vooral als je daarbij vaker voor afwisseling gaat. Zo zet je steeds weer andere spieren aan het werk en maak je ze sterker.

Lees meer over sterke spieren

Waarom krachttraining slim is in de overgang 

Veel vrouwen komen in (en na) de overgang aan. Hormonen spelen zeker een rol, al is de belangrijkste reden het verlies van spiermassa. Wat helpt? Spieren kweken!

Lees meer over krachttraining

Sterke spieren? Eet eiwitten 

Squads, lunges, de superman: deze oefeningen helpen allemaal om sterker te worden. Maar om echt te kunnen groeien, hebben je spieren ook eiwitten nodig. Huisarts Tamara de Weijer legt uit.

Lees meer over sterke spieren

Moet je eiwitten snel na het trainen eten?

Na de krachttraining gaan je spiercellen al aan het werk om zich te versterken. Daarvoor hebben ze eiwitten nodig. Wanneer kun je die het beste eten?

Lees meer over eiwitten en trainen

Meer doen?

Mediterraan genieten

Duik mee in de leefstijl van inwoners rond de Middellandse Zee! De komende weken laten we je genieten van al het goede van het mediterrane leven. Ontdek alle tips, recepten en meer.

Lees meer over ons maandthema

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app