6 x stylingtips voor je slaapkamer

Zou je wel eens een nacht extra in een hotel willen blijven, omdat je er zo ontzettend lekker sliep? Gun jezelf die luxe thuis ook! Ga hiervoor zelf aan de slag met de styling van je slaapkamer. Slaapexpert Merijn van de Laar geeft 6 tips die helpen om beter te slapen.

1. Ga voor een comfortabel bed

Je kunt je slaapkamer inrichten op een manier die uitnodigt om te gaan slapen. Maak het er daarom zo fijn mogelijk. Dat begint met een goed bed, met een voor jouw lichaam prettig matras en het juiste kussen. In een gespecialiseerde beddenwinkel kunnen ze je precies uitleggen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk dat je ruggengraat een rechte lijn vormt als je op je zij ligt. Ook is er een check die je kunt doen als je op je rug ligt. Als je dan de neiging hebt je benen op te trekken omdat dat beter ligt, geeft je matras je lichaam niet de juiste steun. Verder is je dekbed er om je warm te houden, maar ook weer niet té warm.

2. Zet je raam open

Een te warme slaapkamer houd je uit je slaap. Frisse lucht helpt je juist wel om lekker te slapen. Zet je raam dus open. Ook in de winter. Zorg wel voor een warm dekbed. De beste combinatie is: een koele kamer van rond de 18 graden, maar een warm bed.

3. Zorg voor verduisterende gordijnen

Komt er licht van buiten je slaapkamer in? Straatlicht kan je melatoninehuishouding, en daarmee je slaap, verstoren. Dikke, verduisterende gordijnen zijn dé oplossing. Belangrijk is dan wel dat ze goed aansluiten. Heb je geen extra kunstlicht van buiten? Houd dan je gordijnen juist een beetje open. Zo kan de opkomende zon je ’s ochtends heel natuurlijk wekken.

4. Draai je klok uit het zicht

Slaap je slecht? Dan kan het handig zijn om je wekker om te draaien. Zo voorkom je dat je steeds ziet hoelang je al wakker ligt, of hoelang het duurt voordat je er weer uit moet.

5. Geef beeldschermen rust

Je telefoon, tablet of laptop horen niet in je slaapkamer thuis. Ze houden je brein vaak zo actief, dat je niet goed in slaap kunt komen. Wat wel kan: lezen op een e-reader of een heel rustige serie kijken. Dat laatste kan vooral helpen als je tegen bedtijd wat druk in je hoofd bent.

6. Houd werkspullen uit je slaapkamer

Als de ruimte in je huis het toelaat, werk dan niet in je slaapkamer. Gebruik je slaapkamer echt alleen als plek voor ontspanning: voor slaap, seks, lezen en eventueel rustige tv.

Lekker in je vel blijven met Mijn Leefstijlcoach

Gezonder leven? Dat kan al in kleine stappen. Afvallen, meer energie, gezond ouder worden: wat jouw doel ook is, in de app vind je volop inspiratie.

Meer doen?

Lekkerder in je vel

We helpen je graag op weg om op een makkelijke manier gezondere keuzes te maken. Goed eten, bewegen, ontspannen en slapen: het kan enorm helpen om je fitter te voelen.

Ontdek wat jij kan doen

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app