Ontspannen

Alles om minder last te hebben van stress

Hoe maak jij in alle drukte tijd voor jezelf? Vaker ontspannen is net zo gezond voor je als goed eten, bewegen en slapen. Zet jezelf daarom hoger op de agenda! Wij helpen je met allerlei inspiratie om fijn op te laden.

Mentale gezondheid: wat is het?

Hoe belangrijk het is om lichamelijk gezond te zijn, besef je vaak pas als er iets misgaat. En zo is het ook met je mentale gezondheid. Huisarts Tamara vertelt je er alles over.

Lees meer over mentale gezondheid

Ontspannen is 6 x gezond

Sta jij net even te vaak ‘aan’? Hoogste tijd om jezelf wat meer rustmomenten te gunnen. Yogadocent Teuni Verhagen zet ze op een rij.

Lees meer over ontspannen

Zó herken je ongezonde stress

Hoewel de meeste mensen het anders ervaren, ontstaat een burn-out niet van de ene op de andere dag. Huisarts Tamara en psycholoog Hanan zetten de 'stille' signalen voor je op een rij.

Lees meer over ongezonde stress

Waarom maakt stress dik?

Door stress krijgen veel mensen zin in ongezonde snacks. Maar dat is niet de enige reden dat stress een dikmaker is. Diëtist Steffi vertelt hoe dat werkt én wat je ertegen kunt doen.

Lees meer over waarom stress dik maakt

Slecht humeur: hoe komt het?

Bijna iedereen is wel eens in een slechte bui. Waarom hebben sommige mensen er vaker last van dan anderen? Huisarts Tamara legt het uit.

Lees meer over een slecht humeur

Druk? Zo maak je tijd voor mediteren

Even hélemaal tot rust komen: dat lukt je al door 5 minuten te mediteren. Maar als je druk bent, kom je vaak niet eens toe aan zo’n korte pauze. Huisarts Tamara helpt je graag.

Lees meer over tijd maken voor mediteren

Wind tegen? Zo train je je veerkracht 

Hoe ga jij om met tegenwind? Hoe fijn is het dan als je daar positief op kan ‘meebewegen’. Veerkrachtig bent. Gelukkig kan je dat trainen. Psycholoog Hanan Haddouch legt uit hoe dat werkt.

Lees meer over veerkracht

Minder moeten, meer energie!

De eerste stap om meer balans te krijgen? Voor jezelf in kaart brengen wat jou energie geeft én wat juist energie vreet. Hoe leer je minder te moeten, zodat je meer energie overhoudt?

Lees meer over minder moeten

Hoe mindful ben jij al bezig?

Je zou het misschien niet verwachten, maar waarschijnlijk zijn er al dingen in je dagelijks leven die je mindful doet. En laat dát nou een hele fijne manier zijn om te ontspannen.

Lees meer over mindfulness

Meer doen?

Mediterraan genieten

Duik mee in de leefstijl van inwoners rond de Middellandse Zee! De komende weken laten we je genieten van al het goede van het mediterrane leven. Ontdek alle tips, recepten en meer.

Lees meer over ons maandthema

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app