Masseer jezelf in 4 stappen zen

Net als mediteren, is ook een massage een hele fijne manier om te relaxen. Zeker als je spieren gespannen aanvoelen. En het mooie is: zo’n ontspanningsoefening kun je altijd en overal doen, zonder dat je er iets of iemand bij nodig hebt!

Korte massage, ultieme ontspanning

Door te mediteren sta je bewust stil bij de spanning die zich - vaak ongemerkt - opbouwt in je lijf. Regelmatig even inchecken, zorgt dan ook voor een relaxed gevoel. Merk je dat je zó gespannen bent dat je spieren stijf aanvoelen, of wil je dit juist voorkomen? Geef jezelf dan een korte massage in 4 stappen:

Stap 1:

Ga op een bank of bed zitten. Probeer je spieren zoveel mogelijk te ontspannen; dan is een zelfmassage het prettigst. Leg bijvoorbeeld je arm neer in plaats van hem omhoog te houden. Voel maar eens met je vingers wat het verschil is tussen harde, aangespannen spieren en slappe, ontspannen spieren.

Stap 2:

Maak met je vingertoppen cirkelvormige bewegingen op je hoofd en aan de zijkant (rondom je slaap). Gebruik eventueel een hoofdmassagespin voor extra ontspanning.

Stap 3:

Pak je linkerkuit vast en masseer deze van boven naar beneden. Pak vervolgens je linkervoet en duw je vingers in je voetzolen. Herhaal dit ook voor je rechterkuit en rechtervoet.

Stap 4:

Knijp met je rechterhand langzaam in je linkerbovenarm en vervolgens in je onderarm. Draai de palm van je linkerhand naar boven en masseer deze. Trek daarna zachtjes aan je vingers. Herhaal dit nu ook voor de rechterkant.

> Tip: Gebruik een massageolie of bodylotion, hierdoor voelt je huid extra soepel aan en kan je makkelijker masseren.

Lekker in je vel blijven met Mijn Leefstijlcoach

Gezonder leven? Dat kan al in kleine stappen. Afvallen, meer energie, gezond ouder worden: wat jouw doel ook is, in de app vind je volop inspiratie.

Meer doen?

Lekkerder in je vel

We helpen je graag op weg om op een makkelijke manier gezondere keuzes te maken. Goed eten, bewegen, ontspannen en slapen: het kan enorm helpen om je fitter te voelen.

Ontdek wat jij kan doen

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app