Weinig tijd? Ga mealpreppen

Heb je een drukke week voor de boeg en wil je toch lekker en gezond eten? Ga dan mealpreppen! Van ontbijt tot avondeten, alles kun je van tevoren klaarmaken (of ‘preppen’). Met deze 6 stappen van diëtist Steffi Haazen kun je meteen aan de slag.
Stap 1: Maak een planning
Een goede voorbereiding helpt bij mealpreppen. Kies een vaste dag om je eetplanning te maken. Kijk wanneer je tijd hebt om alles te koken en boodschappen te doen. Bedenk wat je op welke dag wilt eten. Houd rekening met je agenda. Ben je een keer laat thuis? Ga je sporten? Of eet je gezin op verschillende tijden? Plan op die dag iets dat je snel op tafel zet of dat al klaarstaat in de koelkast of vriezer.
Stap 2: Doe slim boodschappen
Maak op basis van je planning een lijst en haal alles in 1 keer in huis. Dat scheelt tijd en geld. Nog makkelijker: laat je boodschappen bezorgen. Op die manier voorkom je ook dat je tussendoor minder gezonde dingen in huis haalt.
“ Kook pasta, rijst of granen alvast. In de koelkast blijft dit 2 dagen goed, in de vriezer zelfs 3 maanden. ”
Stap 3: Prep je ontbijt
Ontbijt je graag met fruit? Snijd alvast het fruit dat je die week wilt eten. Dan hoef je dat ’s ochtends niet meer te doen. Sprenkel er wat citroensap over, dan blijft het fris van kleur. Recepten met chiapudding, granola of yoghurt met havermout zijn ideaal om voor te bereiden. Die hebben tijd nodig om te weken, op te stijven of te garen in de oven. Bak ook extra pannenkoeken of bananenbrood. Stop ze in zakjes in de vriezer. Haal ze de avond ervoor eruit om te ontdooien. Een makkelijke start van de dag!





