Je hoeft als veganist geen lekkernij meer te missen

Vegan snacks zijn op steeds meer plekken te vinden en het aanbod wordt steeds groter. Van snoepgoed tot ijs en bittergarnituur; voor bijna ieder product bestaat een vegan vervanger. Maar wanneer is een snack vegan? En is het eten ervan gezond? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van veganistische snacks.

Wat zijn vegan snacks?

Een snack is veganistisch wanneer deze geen dierlijke producten of -ingrediënten bevat. Dus niet alleen bevat de snack geen vlees en vis, maar ook geen zuivel, honing of bijvoorbeeld eieren. Maar is het vinden van vegan snacks moeilijk? Welnee! Tegenwoordig ligt er steeds meer verpakt vegan lekkers in onze schappen waar je zorgeloos van kunt genieten. Vegan bitterballen bij de bittergarnituur bijvoorbeeld, of vegan popcorn voor bij de film. Je herkent ons vegan-assortiment gemakkelijk aan de donkergroene ‘V’ op de verpakking.

Vegan snacks image - Wat zijn vegan snacks?

Hoe maak ik vegan snacks?

Wil je zelf vegan snacks maken? Dan is het natuurlijk belangrijk dat de ingrediënten die je gebruikt ook vegan zijn. Veganistische vervangers voor vleeswaren zoals vegan filet americain kunnen bijvoorbeeld prima op een toastje in plaats van traditionele vleeswaren. En veganistische kazen zoals vegan camembert kunnen ook zo op een kaasplankje uitgeserveerd worden. Wil je écht creatief aan de slag met vegan snacks? Laat je dan inspireren door onze receptenpagina voor vegan hapjes. Hier vind je vegan snack-recepten die altijd in de smaak vallen.

Vegan snacks image - hoe maak je vegan snacks

Zijn vegan snacks gezond?

Tegenwoordig kun je als veganist net zo gezond of ongezond snacken als ieder ander. Vegan snacks zijn namelijk niet gegarandeerd gezonder of ongezonder dan de niet-vegan alternatieven. Een gezond dieet draait altijd om het vinden van de juiste balans voor jou. Om te weten of een product binnen jouw dieetwens valt, werkt het nog altijd het best om te kijken naar de Nutri-Score en om het etiket op de verpakking af te lezen. Mocht je snel een magere veganistische snack op tafel willen zetten, is bijvoorbeeld snackgroente altijd een veilige keuze.

Vegan snacks image - zijn vegan snacks gezond

10 populaire vegan snacks

Vegan snacks voor de verjaardag

Inspiratie nodig voor jouw feestje of borrel? Zoals je inmiddels al hebt kunnen lezen, is de keuze voor vegan snacks reuze. Zelfs het oud-Hollandse blokje kaas en plakje worst hebben een lekkere vegan variant. We hebben de meest populaire vegan snacks voor jou in categorieën bij elkaar gezet, zodat jij alleen nog maar jouw favorieten hoeft uit te zoeken:

Plantaardig borrelen

Is het alweer tijd voor de borrel? Na een lange werkdag of heerlijk in het weekend, een verwen momentje heb je zeker verdient! Toch kan het maken van een plantaardige borrelplank best een uitdaging zijn. Met de nieuwste AH Terra producten helpen wij jou op weg.Bekijk AH Terra assortiment

Meer vegan leesvoer?

Het verschil tussen vega, vegan en plantaardig

Het kan best verwarrend zijn, want je ziet deze termen regelmatig voorbijkomen. Maar wat is het verschil tussen plantaardig en veganistisch eten? We leggen het je graag uit.

Bekijk het verschil
Vegan hotdogs met wortels

Vegan weekmenu

Even een weekje vegan eten? Dat kan heel gemakkelijk en is, heel belangrijk, ook nog eens lekker! Wij delen een 7-daags weekmenu met je, zodat jij een weekje vegan kan eten.

Bekijk het vegan weekmenu
Vegan quiche met saus