Matcha thee maken

Zo maak jij de beste matcha thee

Pas op; matcha thee is hot! Op steeds meer plekken zie je producten met matcha voorbij komen. Niet alleen in thee, maar ook in smoothies of bijvoorbeeld koffies. Ontdek hier de wonderewereld van matcha thee.

Wat is matcha eigenlijk?

Matcha is een speciaal soort groene thee van de theeplant Camelia Sinensis. Matcha is vaak in poedervorm te vinden van vermalen theeblaadjes van deze plant. Vooral Japan staat bekend om haar matcha.

Wat heb je nodig voor matcha thee?

Als je zelf matcha thee wil maken heb je uiteraard matcha poeder nodig. En verder heb je een kommetje nodig en een kloppertje of garde om de matcha te mengen. Naast matcha poeder heb je alleen gekookt water nodig. Je kan ook theezakjes kopen met matcha thee poeder.

Is matcha thee gezond?

Matcha thee bevat, net als veel andere theesoorten, geen calorieën mits er geen suikers worden toegevoed. Dus hierdoor past matcha thee prima in een gezonde levensstijl. Daarnaast bevat matcha thee meer antioxidanten in vergelijking met andere theesoorten.

Hoe maak je matcha thee?

Matcha poeder in huis? Dan is het enorm eenvoudig! In de volgende stappen maak jij je eigen matcha thee:

  1. Pak een kommetje en schep een theelepeltje matcha poeder in de kom.
  2. Giet er een klein scheutje water bij en roer het tot een papje.
  3. Voeg vervolgens ongeveer 100 ml kokend water bij het papje.
  4. Klop vervolgens met een kloppertje of vork tot er een schuimlaagje op zit.
  5. Geniet van je matcha thee!

Variatietip: voeg ook eens een wolkje amandelmelk toe aan je matcha thee.

Meer lezen?

Zo maak jij de lekkerste chai latte

Chai latte is niet alleen warm, maar ook helemaal hot tegenwoordig in Nederland. Wist je dat chai thee betekent en komt van het Chinese woord cha?

Lees alles over chai latte

Sumak: de smaakmaker uit het Midden-Oosten

Voor ons redelijk nieuw, maar een veel gebruikt kruid in het Midden-Oosten: sumak. Deze smaakmaker heb je misschien al eens voorbij zien komen in een kookboek maar wat is het eigenlijk?

Meer over sumak
Sumak

Sukiyaki: hét Japanse eenpansgerecht

Een grote pan met warme bouillon waar je samen uit eet, geen wonder dat sukiyaki een populair winters gerecht is in Japan. Maar wat is sukiyaki en hoe kun je het zelf maken?

Meer lezen over sukiyaki
sukiyaki