Wat neem je allemaal mee op vakantie?

Het moment waar je de afgelopen maanden naar uit hebt gekeken is eindelijk daar; je gaat namelijk lekker op vakantie! Nu nog even de koffers inpakken en daarna even de boel de boel laten. Zoals met zoveel dingen is een goede voorbereiding het halve werk, een vakantie boodschappenlijstje draagt daar absoluut aan bij. Of je nu geen zin hebt om eindeloos door een onbekende supermarkt te struinen of als je snel last krijgt van heimwee, het is toch fijn om je vertrouwde pot pindakaas of pak met stroopwafels bij je te hebben.

Boodschappenlijstje voor onderweg

De vakantie begint natuurlijk al onderweg en neemt vaak nog wel een aantal uren in beslag voordat je je bestemming hebt bereikt. Het is daarom fijn als je goed voorbereid op reis gaat. Meestal is eten en drinken een stuk duurder langs de weg. Daarnaast is het vaak lekkerder én gezonder om zelf mee te nemen.

Boodschappenlijstje voor onderweg:

Lunchtrommel voor onderweg

Boodschappenlijstje voor een vliegvakantie

Je koffer is toch een stuk kleiner dan de kofferbak van je auto. Neem dus alleen producten mee waar je echt niet zonder kan.

Handig om in je koffer te mikken:

Check vooraf altijd of je de producten die je mee wilt nemen zijn toegestaan in het land van bestemming. Zorg er ook voor dat de producten die je in je koffer meeneemt goed verpakt zijn. Het zou de pret behoorlijk drukken wanneer je op je vakantiebestemming je koffer opendoet, je zwembroek onder de mayonaise blijkt te zitten.

 

Watermeloen met duikbril

Boodschappenlijstje voor op de camping

Als je van plan bent om te gaan kokkerellen voor je tent, hou het dan vooral simpel. Je bent tenslotte op vakantie. Bedenk van te voren wat voor gerechten je wilt gaan bereiden, zodat je niet je hele voorraadkast mee hoeft te slepen. Bekijk ook eens onze eenpansgerechten of campinggerechten voor wat inspiratie.

Essentiele producten voor op je vakantie boodschappenlijstje:

Andere items die je niet wilt vergeten

 

Kijk ook eens in je voorraadkast, wat zijn de producten waar je veel gebruik van maakt tijdens het koken? Denk hierbij aan specerijen, sauzen of andere smaakmakers. Het is een kleine moeite om ze mee te nemen, op vakantie gaan is namelijk al duur genoeg.

Alles voor onderweg

Meer lezen?

Picknicken: alles wat je nodig hebt

Als het zonnetje schijnt, zijn we allemaal graag buiten.Bij lekker weer kan een gezellige picknick niet ontbreken. Maar wat neem je eigenlijk mee? Maak makkelijk een picknick boodschappenlijstje.

Lees meer over het picknick boodschappenlijstje
Picknick boodschappenlijstje

BBQ'en: alles wat je nodig hebt

Wat moet je allemaal regelen of kopen voor een geslaagde BBQ? Vele opties en wensen kunnen ervoor zorgen dat je niet weet waar je moet beginnen. Geen paniek! We helpen je graag verder.

Lees meer over BBQ'en
Barbeque eten