Wat ligt er op de plank bij: Sarah

De plank voor iedereen van Sarah

In de rubriek 'Wat ligt er op de plank bij: ...' krijg je inspiratie over verschillende soorten borrelplanken. Van vegetarische tot warme borrelhapjes; genoeg keuze voor bij de borrel. Benieuwd wat er op de plank ligt van de 19-jarige Sarah? Je leest het hier.

Wat zijn jouw favoriete hapjes op je borrelplank? En waarom?

Ik vind het leuk om een gevarieerde borrelplank samen te stellen met verschillende soorten kazen (geitenkaas, goudse kaas), stukjes gedroogde worst en andere vleeswaren (ham, gekookte worst).

Voor mijn vegetarische gasten serveer ik altijd stukjes groente (bijvoorbeeld komkommer of paprika) en stukjes fruit (zoals druiven of vijgen).

Als toevoeging aan mijn borrelplank maak ik zelf mijn dipjes. Ik maak dan een tapenade, hummus of een andere verfrissende dip.

"Ik hou altijd rekening met mijn vegetarische gasten en wil hen graag wat origineels bieden. Ik snij bijvoorbeeld de Terra Plantaardige wrap in klein stukjes. Deze is kant-en-klaar, maar superlekker!"

Op welke manier bedenk jij ideeën voor het samenstellen van je borrelplank?

Ik ben vaak actief op Instagram en vind het daarom ook leuk om inspiratie op te doen via de Instagram pagina van Albert Heijn en Allerhande. Ik bekijk ‘Reels’ van verschillende recepten, zoals de aardappelschilchips of de bonendip. Deze sla ik op en zodra ik aan de slag ga met mijn borrelplank open ik deze video’s op mijn telefoon.

Mijn borrelhapjes serveer ik altijd op een houten plank, waarbij ik de hapjes verdeel over de plank. Olijven, groente en sausjes doe ik daarbij in schaaltjes.

Wanneer begin jij met het maken van je borrelhapjes?

Ik begin meestal met het maken van mijn borrelhapjes op de dag zelf. Als ik een speciale gelegenheid heb (zoals een verjaardag), zorg ik er altijd voor dat ik ruim op tijd mijn boodschappen in huis haal en begin ik een dag van tevoren met het voorbereiden.

Welke eenvoudige borrelhapjes voeg jij toe aan jouw borrelplank?

Ik vind het lekker om simpele, warme hapjes toe te voegen aan mijn borrelplank. Dit kunnen gemarineerde kippenvleugeltjes zijn of gehaktballetjes met satésaus. Als bijgerecht zet ik vaak nog kleine glaasjes gevuld met soep neer.

Ik hou altijd rekening met mijn vegetarische gasten en wil hen graag wat origineels bieden. Ik snij bijvoorbeeld de Terra Plantaardige wrap in klein stukjes. Deze is kant-en-klaar, maar superlekker!

Op welk moment van de dag zet jij meestal de borrelplank op tafel?

Wij hebben vaak gasten over de vloer die gezellig komen borrelen. Meestal is dit in het weekend. Ik serveer dan een borrelplank tegen het einde van de middag.

Meer lezen

Dip plank van Janne

Vega genieten met een borrelplank die gezond én lekker is? Janne weet precies hoe dat moet. Bij haar vriendinnen staat ze bekend als een echte borrelqueen.

Lees wat er op Janne's plank ligt

6 tips die je portemonnee én het klimaat helpen

Door duurzamer te eten (met duurzame producten of op duurzame manier), kan je én jouw ecologische voetafdruk verkleinen, én besparen op je portemonnee.

Lees hier over duurzaam eten
Groene smoothiebowl met mango

Betaalbare plank van Laura

Een heerlijke borrel, daar zegt Laura nooit nee tegen. Zo viert zij ieder moment met een plank die zij zelf samenstelt op een betaalbare manier. Benieuwd hoe zij dit doet? Lees snel verder!

Lees meer over Laura's borrelplank