Wat ligt er op de plank bij: Janne

De vegetarische dipplank van Janne

In de rubriek 'Wat ligt er op de plank bij: ...' krijg je inspiratie over verschillende soorten borrelplanken. Van vegetarische tot warme borrelhapjes; genoeg keuze voor bij de borrel. Benieuwd wat er op de (vegetarische) dipplank ligt van de 28-jarige Janne? Je leest het hier.

Wat zijn jouw favoriete hapjes op je borrelplank? En waarom?

Ik houd van een uitgebreide (vegetarische) borrelplank. Om variatie te bieden aan mijn gasten bestaat mijn borrelplank uit een mix van aantrekkelijk (verschillende kleuren), rijk aan proteïne en gezond.

Op mijn borrelplank vind je verschillende groente terug. Bijvoorbeeld wortel, paprika of radijs. Of een lekkere flatbread om door mijn zelfgemaakte hummus of yoghurtdip heen te dippen!

Soms maak ik ook wel eens vegetarische balletjes in tomatensaus of falafel zodat er meer keuze is voor mijn (niet) vegetarische borrelgasten. Omdat ik zelf vegetarisch ben gebruik ik het liefst geen vleesvervangers, maar peulvruchten.

"Door camembert in de oven voor te verwarmen, heb je binnen een handomdraai een mini kaasfondue op tafel. Heerlijk met rozemarijn en een toastje!"

Op welke manier bedenk jij ideeën voor het samenstellen van je borrelplank?

De inspiratie voor mijn borrelplank haal ik meestal van Pinterest (moodboards). Op deze moodboards kijk ik hoe ik mijn hapjes leuk kan presenteren, op lange borrelplanken, met de hapjes in glazen of bakjes.

De inspiratie voor mijn borrelhapjes haal ik van de Allerhande pagina van Albert Heijn. Ik kijk dan op de pagina 'vegan borrelplank'. Daar vind ik altijd lekkere en eenvoudige borrelhapjes!

Wanneer begin jij met het maken van je borrelhapjes?

Als ik gezellig zit te borrelen vind ik het fijn om binnen een uur mijn hapjes klaar te hebben staan voor mijn gasten. Het is de bedoeling om binnen die tijd alles uit te pakken, de groente te snijden en de borrelplank klaar te maken.

Welke eenvoudige borrelhapjes voeg jij toe aan jouw borrelplank?

Ik vind het leuk om hapjes te serveren waarbij het lijkt alsof ik erg mijn best heb gedaan, maar het eigenlijk snel is bereid.

Door camembert in de oven voor te verwarmen, heb je binnen een handomdraai een mini kaasfondue op tafel. Heerlijk met rozemarijn en een toastje!

Op welk moment van de dag zet jij meestal de borrelplank op tafel?

In het weekend, als het lekker weer is, begin ik meestal rond het middaguur met borrelen. Vaak verzorg ik dan in het einde van de middag een overheerlijke vegetarisch borrelplank, even voor het avondeten (of in plaats van het avondeten).

Meer lezen

Plank voor iedereen van Sarah

Een borrelplank samenstellen waar je iedereen tevreden mee houdt is niet makkelijk. Sarah haalt alles uit de kast en weet met viral Instagram trends iedereen te verrassen.

Lees wat er op Sarah's plank ligt

Vegetarisch eten: wat is het en hoe begin je?

Je kunt allerlei redenen hebben om vegetarisch te eten. Gezond eten zonder vlees is niet moeilijk. Let er welop dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnenkrijgt.

Lees hier over vegetarisch eten
Vegetarische borrel

Betaalbare plank van Laura

Een heerlijke borrel, daar zegt Laura nooit nee tegen. Zo viert zij ieder moment met een plank die zij zelf samenstelt op een betaalbare manier. Benieuwd hoe zij dit doet? Lees snel verder!

Lees wat er op Laura's plank ligt