Gourmetten tussen de pakjes

‘t heerlijk avondje is gekomen en jij mag vanavond laten zien hoe goed je bent in het niet laten aanbranden van alles in jouw gourmetpannetje. Maar eh… Wat doe je eigenlijk allemaal in dat pannetje? Geen nood, wij helpen graag met een overzichtelijk gourmet boodschappenlijstje, opgedeeld in praktische categorieën. Zo kan je zelf kiezen wat er op jouw lijstje komt te staan!

1. Olie of boter om mee te bakken

Om te beginnen heb je natuurlijk olie of boter nodig voor op het gourmetstel. Je kan ervoor kiezen om met olijfolie of zonnebloemolie te bakken. Olijfolie wordt vrij heet en kan wat gaan spetteren, maar is wel geschikt voor het gourmetten. Daarnaast kan je ook vloeibare boter gebruiken, dit is gemakkelijk te doseren in je pannetje. Als je gasten hebt, kan je het ook allebei halen. Dan weet je zeker dat je goed zit!

2. Vlees, gevogelte en vis

Traditioneel gourmetten wordt gedaan met veel vlees en vis. Het is echter lastig inschatten hoeveel én welke soorten vlees je op tafel zet. Hieronder vind je een lijstje met onze favoriete vlees-, gevogelte en vissoorten voor op het gourmetstel. Tip: gebruik aparte vorkjes voor het rauwe vlees, zodat dit goed gescheiden blijft van het gare vlees. Op rauw vlees kunnen namelijk ziekmakende bacteriën zitten en moeten eerst goed verhit worden.

3. Vegetarisch

Gourmetten met minder of minder vlees wordt steeds gangbaarder. Er zijn talloze vegetarische opties voor op het gourmetstel! Ook vleesvervangers zijn geschikt voor op het gourmetstel. Vleesvervangers hoeven ook niet zo lang te garen als vlees, aangezien deze producten meestal al voorgebakken zijn. Zo kan je ook nog eens eerder aanvallen. Een andere leuke vegetarische optie is een omeletje in de pan. Zet bijvoorbeeld een kom met voorgeklopte eieren op tafel met een scheutje melk. Een leuke en lekkere toevoeging voor het gourmetten!

4. Groenten

En natuurlijk moeten we, ook tijdens de feestdagen, onze nodige vitaminen niet vergeten. Gelukkig is dit tijdens het gourmetten niet moeilijk om binnen te krijgen. Sterker nog, je kan precies de groenten kiezen die je zelf lekker vind! Lekker om in je pannetje te bakken zijn bijvoorbeeld:

Je kan je favoriete groenten natuurlijk ook op een spiesje reigen. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens gezellig uit!

5. Sauzen

Bij al dat lekkers passen uiteraard enorm veel sausjes. Klassieke sausjes als mayonaise, knoflooksaus, satésaus en cocktailsaus mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar extra leuk is het om te variëren met wat sausjes! Wat dacht je van zelfgemaakte tzatziki, eigen knoflooksaus of whiskey cocktailsaus bijvoorbeeld. Wat betreft sauzen zijn de mogelijkheden écht eindeloos. Hieronder hebben we een overzichtelijk lijstje gemaakt met wat toppers.

6. Bijgerechten voor naast de gourmet

Niet alles bij het gourmetten hoeft in een pannetje, maar kan er natuurlijk ook naast. Bij gourmetten kunnen smeersels niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke ceasarsalade of een frisse aardappelsalade voor de liefhebbers. Gourmetten is een feestje en daar mogen ook wel wat frietjes bij. Om tot slot wat extra vitamines binnen te krijgen is een lekkere fruitsalade bijna onmisbaar. Dat wordt hoe dan ook smullen!

Meer lezen?

Het verschil tussen perpernoten en kruidnoten

Niet alleen de Sint komt elk jaar terug, maar ook de vraag wat nu het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten. Wij vertellen je er alles over!

Lees meer over kruidnoten en pepernoten

Sinterklaasavond = gourmetten!

Ook zo'n zin in pakjesavond en schalen vol lekkers? Dat snappen we! En nee, het gourmetpannetje mag tijdens 't heerlijk avondje natuurlijk niet ontbreken.

Shop alles voor Sinterklaas

Kaasfondue: 5x dips en tips

Niets is fijner om het binnen knus en gezellig te maken en met vrienden en familie rond de fonduepan te zitten. Met deze 5 snacks kan een heerlijk gezellig avondje kaasfonduen niet meer fout gaan.

Lees meer over kaasfondue