Dé tien meest populaire cocktails

Dat cocktails een feestje in je glas zijn, dat is een ding dat zeker is. Alleen welke soorten cocktails zijn er nou eigenlijk allemaal? Het aantal cocktails is enorm, maar we proberen je hier een eindje op weg te helpen. We hebben de acht meest bekende cocktails op een rijtje gezet. Staat jouw (nieuwe) favoriete cocktail ertussen?

  • Mojito
  • Cosmopolitan
  • Gin tonic
  • Moscow mule
  • Espresso martini
  • Margarita
  • Long island iced tea
  • Pornstar Martini
  • Aperol Spritz
  • Piña Colada

Mojito

Deze cocktail is je misschien al bekend. De mojito komt uit Cuba en is, hoe kan het ook anders, gemaakt met rum. Verder bevat een mojito bruiswater, limoensap, muntblaadjes, rietsuiker en ijs. Een heerlijke verfrissende cocktail en niet meer weg te denken van de kaart.

Cosmopolitan

De Cosmopolitan is een cocktail van vodka met citroensmaak, cranberrysap, sinaasappellikeur, ook wel Triple Sec, en limoensap. Deze cocktail is altijd te herkennen aan de lichtroze kleur en een schijfje limoen. Begin gelijk met dit heerlijke recept.

Gin tonic

De gin tonic, G&T, is een échte Briste klassieker. Deze topper bestaat uiteraard uit gin en tonic, maar ook limoen en ijsblokjes mogen niet ontbreken. De uitdaging bij een gin en tonic zijn de verhoudingen. Meestal wordt er anderhalf tot twee keer zoveel tonic toegevoegd. Er zijn ook ontelbaar veel varianten als gin-tonic. Zo kan je bijvoorbeeld voor een kruidige GT gaan of juist de zoete kant op.

Moscow mule

Een welbekende cocktail in een iconische, koperen beker. De Moscow mule is gek genoeg bedacht in de Verenigde Staten en niet in Rusland. Wodka en gemberbier, ginger beer, zijn de basis voor deze drink. Ook deze cocktail is pas compleet met ijs en wat limoenschijfjes. Klaar om te beginnen? Bekijk dit recept dan eens.

Espresso martini

Ook de espresso martini zet je op het verkeerde been. Deze cocktail bevat namelijk helemaal geen martini! Maar gelukkig wel een espresso. Verder zit er in deze cocktail koffielikeur, suikersiroop en wodka. Een klassieker die het zeer goed doet na een zware maaltijd, maar misschien niet al te laat op de avond.

Margarita

Tequilla liefhebbers opgelet! Deze cocktail bevat namelijk tequilla als basis. Verder wordt en limoensap en triple sec, bijvoorbeeld Cointreau, gebruikt. De oorsprong van deze cocktail is niet geheel duidelijk, maar de margarita zorgt zeker voor een Mexicaans sfeertje. Vergeet de rand van het glas niet in het zout te dippen voordat je de margarita inschenkt. Chin chin!

Long island iced tea

Ook de long island iced tea zet je op het verkeerde been. Deze cocktail bevat namelijk geen iced tea. Wel enorm veel andere soorten drankjes. Het verhaal gaat dat een vrouw stiekem van alle flessen drank bij elkaar goot en dit als drankje, de huidige long island, dronk. Deze cocktail bevat namelijk, houd je vast, wodka, gin, tequila, triple sec en rum! Verder wordt het glas aangevuld met cola, suikersiroop en limoensap. Durf jij 'm te maken, hier vind je ons recept.

Pornstar Martini

Een hele bekende cocktail, vooral onder passievrucht liefhebbers. Deze cocktail maak je met vanille wodka, passievruchtlikeur, een verse passievrucht, passievruchtensap, limoen, eiwit en ijsblokjes. Om de cocktail compleet te maken serveer je er ook een shot prosecco bij. Je begint eerst met het uitlepelen en eten van de passievrucht, vervolgens drink je de prosecco en tot slot geniet je van de fruitige martini. Ben je er klaar voor? Bekijk dit recept dan eens.

Aperol Spritz

De bekende Italiaanse terras cocktail! Deze verfrissende zomercocktail bevat sinaasappel, ijs, prosecco, bruiswater en natuurlijk Aperol. Met een lichte en unieke bittere smaak is deze cocktail heerlijk om de avond mee te beginnen.

Piña Colada

Een van 's werelds meest populaire zomercocktails, de Piña Colada smaakt verfrissend en zoet. Het is gemakkelijk om te maken en perfect om met vrienden van te genieten. Het is dan ook geen verrassing dat deze cocktail een favoriet is in veel strandbars. Klik hier om zelf deze verfrissende cocktail te maken!


Meer lezen?

Kerstcocktails

7x de meest feestelijke Kerstcocktails

Tijdens de feestdagen is het leuk om écht even uit te pakken. Met deze 7 Kerstcocktails zul je gegarandeerd de show stelen.

Bekijk de Kerstcocktails hier
Verschillende biertjes in fles en glas

8x de lekkerste biersoorten

Pils is het meest gedronken bier in Nederland. Maar naast het ‘gewone’ pilsje zijn er ook nog een heleboel andere biersoorten.

Lees meer over biersoorten
Picknick boodschappenlijstje

Picknicken: alles wat je nodig hebt

Als het zonnetje schijnt, zijn we allemaal graag buiten.Bij lekker weer kan een gezellige picknick niet ontbreken. Maar wat neem je eigenlijk mee? Maak makkelijk een picknick boodschappenlijstje.

Lees meer over het picknick boodschappenlijstje