10x cocktailsoorten

Dé 10 meest populaire cocktails

Dat cocktails een feestje in je glas zijn, is zeker. Maar welke soorten cocktails zijn er allemaal? Wat zijn populaire cocktails en welke zijn makkelijk en betaalbaar? We hebben de 10 meest bekende cocktails op een rijtje gezet. Staat jouw (nieuwe) favoriete cocktail ertussen?
  1. Mojito
  2. Aperol spritz
  3. Pornstar martini
  4. Espresso martini
  5. Gin tonic
  6. Moscow mule
  7. Margarita
  8. Scroppino
  9. Cosmopolitan
  10. Caipirinha

Mojito

De bekende en heerlijke mojito komt uit Cuba en is, hoe kan het ook anders, gemaakt met rum. De smaak is zoet, maar dankzij de limoen en munt ook heel lekker fris. Naast rum bevat deze populaire cocktali bruiswater, limoensap, muntblaadjes, rietsuiker en ijs. Een heerlijke verfrissende cocktail en niet weg te denken van de kaart.

Aperol spritz

De bekende, vrolijke Italiaanse terras cocktail! Deze populaire, verfrissende en makkelijke zomercocktail bevat sinaasappel, ijs, prosecco, bruiswater en natuurlijk Aperol. Met een lichte en unieke bittere smaak is deze cocktail heerlijk om de avond mee te beginnen.

Pornstar martini

Deze passievrucht-cocktail is terug van weggeweest, en dat is absoluut terecht. Het is niet de meest makkelijke cocktail, maar dan heb je ook wat! De basis van deze passievruchtcocktail bestaat uit (vanille) wodka, passievruchtlikeur, passievruchtensap, eiwit, limoen en ijsblokjes. Om de cocktail compleet te maken serveer je er een shot prosecco bij en leg je een halve, verse passievrucht in het glas. Je begint eerst met het uitlepelen en eten van de passievrucht, vervolgens drink je de prosecco en tot slot geniet je van de fruitige martini. Ben je er klaar voor?

Espresso martini

De espresso martini is niet meer weg te denken in de lijst van meest bekende cocktails. Vergis je niet door de naam: er zit namelijk helemaal geen martini in deze cocktail. Naast espresso wordt 'ie op smaak gebracht met koffielikeur, suikersiroop en wodka. Een klassieker die het zeer goed doet na een zware maaltijd, maar misschien niet al te laat op de avond.

Gin tonic

Je vindt hem heerlijk of het is niet helemaal jouw ding: de gin tonic, ook wel de G&T. Deze Britse klassieker bestaat uiteraard uit gin en tonic, maar ook limoen en ijsblokjes mogen ook niet ontbreken. De standaard G&T is makkelijk te maken, en er zijn veel varianten op de G&T mogelijk. Wij zijn gek op een elderflower G&T. Gebruik hiervoor tonic met een elderflower smaakje.

Moscow mule

Een welbekende gembercocktail in een iconische, koperen beker. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de moscow mule bedacht in de Verenigde Staten en niet in Rusland. Deze cocktail is makkelijk en goedkoop: alleen wodka en gemberbier zijn de basis voor dit overheerlijke drankje. Ook deze cocktail is pas compleet met ijs en wat limoenschijfjes.

Margarita

Tequilla liefhebbers opgelet! Deze cocktail bevat namelijk tequilla als basis. Verder wordt en limoensap en triple sec, bijvoorbeeld Cointreau, gebruikt. De oorsprong van deze cocktail is niet geheel duidelijk, maar de margarita zorgt zeker voor een Mexicaans sfeertje. Vergeet de rand van het glas niet in het zout te dippen voordat je de margarita inschenkt. Chin chin!

Scroppino

De Scroppino (soms geschreven als een Sgroppino), is een heerlijke, friszoete maar ook romige cocktail. De cocktail wordt vaak gebruikt als tussengerecht. De combinatie van opgeklopt citroen sorbetijs, prosecco en vodka maakt hem super populair, en terecht!

Cosmopolitan

Zin in een classy cocktail? De Cosmopolitan is een cocktail van vodka (met citroensmaak), cranberrysap, sinaasappellikeur (ook wel Triple Sec), en limoensap. Deze elegantae cocktail is altijd te herkennen aan de lichtroze kleur en een schijfje limoen.

Caipirinha

En last but not least: de caipirinha. Deze cocktail doet je qua smaak misschien denken aan de mojito, maar is van een hele andere (Braziliaanse) swing. Het is een makkelijke cocktail met weinig ingredienten: witte rum, limoen en suiker. Met wie ga jij deze cóctel drinken?

Meer lezen?

7x de meest feestelijke Kerstcocktails

Tijdens de feestdagen is het leuk om écht even uit te pakken. Met deze 7 Kerstcocktails zul je gegarandeerd de show stelen.

Bekijk de Kerstcocktails hier
Verschillende biertjes in fles en glas

8x de lekkerste biersoorten

Pils is het meest gedronken bier in Nederland. Maar naast het ‘gewone’ pilsje zijn er ook nog een heleboel andere biersoorten.

Lees meer over biersoorten
Picknick boodschappenlijstje

Picknicken: alles wat je nodig hebt

Als het zonnetje schijnt, zijn we allemaal graag buiten.Bij lekker weer kan een gezellige picknick niet ontbreken. Maar wat neem je eigenlijk mee? Maak makkelijk een picknick boodschappenlijstje.

Lees meer over het picknick boodschappenlijstje