Koel de prosecco. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Halveer de vrucht en snijd 8 mooie plakjes (per 8 personen) van 1 helft. Pers de andere helft uit. Meng het sinaasappelrasp in een bakje met de suiker. Maak de randen van de glazen nat met het sap en dip ze in het suikermengsel.
Meng in een kan de sinaasappelsiroop met de prosecco en de Aperol. Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Schenk de oranje ‘limo’ erover. Zet een sinaasappelplakje op het randje. Serveer direct.
Aperol spritz-limo
Combineer je jeugd met je favoriete volwassen drankje: Aperol Spritz en limonade. Staat vrolijk op tafel, zo'n zonnig zomers glaasje.
- dieettipGebruik voor een alcoholvrije versie 150 ml sinaasappelsiroop, 50 ml grenadine en 750 ml bruisend water.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Aperol spritz-limo
Combineer je jeugd met je favoriete volwassen drankje: Aperol Spritz en limonade. Staat vrolijk op tafel, zo'n zonnig zomers glaasje.

8 personen
120 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Koel de prosecco. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Halveer de vrucht en snijd 8 mooie plakjes (per 8 personen) van 1 helft. Pers de andere helft uit. Meng het sinaasappelrasp in een bakje met de suiker. Maak de randen van de glazen nat met het sap en dip ze in het suikermengsel.
Meng in een kan de sinaasappelsiroop met de prosecco en de Aperol. Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Schenk de oranje ‘limo’ erover. Zet een sinaasappelplakje op het randje. Serveer direct.
dieettip:Gebruik voor een alcoholvrije versie 150 ml sinaasappelsiroop, 50 ml grenadine en 750 ml bruisend water.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 biologische sinaasappel
750 ml prosecco
4 el kristalsuiker
200 ml limonadesiroop sinaasappel
100 ml Aperol
32 ijsblokjes