Ice, ice, baby

Ook dol op ijskoffie? Wij wel! Als nagerecht of gewoon lekker als drankje om af te koelen. IJskoffie kan eigenlijk altijd. En het mooie is: je kan het heel gemakkelijk zelf maken. Maar welke ingrediënten heb je allemaal nodig voor een ijskoffie? En wat is nou het verschil tussen een ijskoffie en frappuccino? Wij geven antwoord op al je vragen.

Hoe maak je ijskoffie?

IJskoffie kan je heel gemakkelijk zelf maken:

  • Zet als eerste twee shots espresso en laat deze even afkoelen.

  • Breng de koffie op smaak met een beetje suiker.

  • Giet de afgekoelde koffie in een groot glas en voeg een handvol ijsblokjes toe.

  • Voeg als laatste een grote scheut volle melk toe.

  • Uiteraard kan je je ijskoffie ook zonder melk of suiker maken. Voeg dan een klein beetje extra water toe. Iets minder cafeïne in je ijskoffie? Gebruik dan 1 shot espresso.

Tip! IJskoffie jelly. Daar maak je iemand echt ‘jelly’ mee!

Wat is het verschil tussen ijskoffie en frappuccino?

Het verschil tussen een ijskoffie en frappuccino is dat een frappuccino gemixt wordt tot een soort van milkshake. Anders dan bij ijskoffie gaat er in een frappuccino vaak slagroom bij en eventueel vanille-ijs. Je kan hem zelfs aftoppen met chocolade- of caramelsaus. Wist je dat de originele naam van een frappuccino eigenlijk een frappe is? Frappuccino is namelijk de naam van de frappe van de Starbucks.

Ijskoffie in een handomdraai

Onze verfrissende Nescafe ijskoffies zijn speciaal gemaakt om koud van te genieten! Heerlijke ijskoffies met gezouten karamel- of vanillesmaak, afgetopt met een volle schuimlaag. Wist je trouwens dat Nescafe Dolce Gusto Latte Macchiato Caramel ook koud te bereiden is? Onze verfrissende Nescafe ijskoffies zijn speciaal gemaakt om koud van te genieten! Heerlijke ijskoffies met gezouten karamel- of vanillesmaak, afgetopt met een volle schuimlaag. Wist je trouwens dat Nescafe Dolce Gusto Latte Macchiato Caramel ook koud te bereiden is?

Waaruit bestaat ijskoffie?

IJskoffie bestaat uit verschillende ingrediënten, afhankelijk van hoe jij hem het liefste drinkt:

  • Koffie uiteraard. Gemiddeld zitten er twee shots espresso koffie in een ijskoffie. Uiteraard kan dit ook meer of minder zijn, afhankelijk hoe groot je ijskoffie is en hoe sterk jij hem wilt drinken.

  • IJsblokjes

  • Melk (kan ook haver-, soja- of amandelmelk zijn)

  • Suiker

IJskoude ijsblokjes

Om het nog koeler te maken

Is ijskoffie gezond voor je?

Een ijskoffie is niet gezond te noemen. Wel zie je veel verschil tussen verschillende soorten ijskoffie. Maak je hem bijvoorbeeld zelf of koop je hem kant-en-klaar in de supermarkt? En gebruik je wel of geen suiker? Een ijskoffie kan heel gemakkelijk een caloriebommetje worden. Maar lekker is hij zeker!

Aanrader: ijskoude koffie-limonade

Pers 1-2 citroenen, totdat je ongeveer 60ml vers citroensap overhoudt. Roer 120ml water, 40ml ahornsiroop en het citroensap in een glas. Vul een glas met ijs en giet hier jouw extra sterke koffie overheen. Voeg wat bruisend water toe voor een heerlijk verfrissende smaak. Serveer, en geniet!Bekijk meer koffierecepten

Ingrediënten:

Meer lezen?

Koffiesoorten

14x koffiesoorten op een rij

Weet jij wat het verschil is tussen een flat white of een cortado? Of doe je niet al te moeilijk en kies je dan gewoon voor een cappuccino? 

Meer lezen over verschillende koffiesoorten
Kopje cappuccino

Cappuccino maken

Thuis lekker genieten van een overheerlijke cappuccino? Dat kan, met ons stappenplan maak je de lekkerste cappuccino gewoon zelf!

Lees meer over cappuccino maken
Freakshake maken

Zelf een freakshake maken

De freakshake hot in ons land. Je ziet ze in restaurants en stralen op social media, maar je kan ze ook zeker helemaal zelf maken!

Lees hoe je een freakshake maakt