Duurzaam schoonmaken

Wat is er lekkerder dan een schoon en fris huis? En wij Hollanders zijn een poetsgraag volkje. Bij de meeste huishoudens puilt de kelderkast dan ook uit van de schoonmaakmiddelen. Maar het kan ook duurzamer en milieuvriendelijker! Wij geven je enkele tips voor natuurlijk schoonmaken.

 1. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen!

 De eerste stap richting duurzaam schoonmaken is het vermijden van agressieve schoonmaakmiddelen. Bleekwater mag een enkeltje naar buiten, dit bevat namelijk chloor en dat is erg slecht voor ons milieu. Regelmatig schoonmaken met een natuurlijke zeep of een allesreiniger is even hygiënisch en minder schadelijk voor het milieu. En je kan voor nog veel meer duurzame schoonmaakmiddelen kiezen, we vertellen je hier meer over hier onder.

2. Koop duurzame schoonmaakmiddelen

De tweede stap is om je te verdiepen in producten om te gebruiken bij het duurzaam schoonmaken. In het begin is het soms even zoeken naar de juiste producten, maar bij Albert Heijn hebben we een breed assortiment aan duurzame schoonmaakmiddelen.

Alles natuurlijk fris en schoon met seepje!

Alles natuurljk schoon met Seepje

Met de was- en poetsmiddelen van Seepje kies je voor natuurlijk schoon. De wasmiddelen, handzepen, afwasmiddelen, wasverzachters en allesreinigers bevatten minstens 99,81% natuurlijke ingrediënten. Da's niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Ga dus ook voor duurzaam schoon met Seepje!Bekijk alles van Seepje

3. Haal weer soda en azijn in je huis!

Deze middelen uit grootmoeders tijd doen het nog steeds prima. Zuurhoudende schoonmaakartikelen zijn onmisbaar in het huishouden. Dat komt omdat zuur zeepresten en kalk kan oplossen. Tevens zijn soda en azijn goedkoop en minimaliseer je op je schoonmaakmiddelen. Weten wat je allemaal kan schoonmaken met azijn en soda? In de 6 schoonmaakhacks voor in je huis vertellen je er alles over.

 4. Houd je aan de dosering

Een andere duurzame tip is om je altijd aan de doseervoorschriften op het etiket van het wasmiddel of schoonmaakmiddel te houden. In praktijk wordt dikwijls veel te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Dit is verspilling en zorgt bovendien voor streepvorming en plakkerigheid, waardoor nogmaals gereinigd moet worden. Dat is natuurlijk zonde!

5. Gebruik microvezeldoekjes voor duurzaam schoonmaken

Microvezeldoekjes zijn dan wel geen natuurlijk product, maar ze gaan enorm lang mee – zo’n 600 schoonmaakbeurten – waardoor ze volgens ons de voorkeur hebben boven katoenen doekjes of wegwerpdoekjes. Met een microvezeldoekje kun je met weinig schoonmaakmiddel snel en grondig schoonmaken én ze zijn zowel nat als droog te gebruiken. Heel veelzijdig voor het duurzaam schoonmaken dus!

Meer lezen?

Schoonmaaksop

10x schoonmaakhacks voor in huis

Het hele huis schoon en fris. Wij helpen je op weg met het schoonmaken van de wasmachine, oven, inductieplaat, afzuigkap, stoffen bank en tapijt!

Lees de 10 schoonmaakhacks
Aanrecht met schoonmaakartikelen

Alles voor de lenteschoonmaak

De lenteschoonmaak komt er weer aan! Mss niet je lievelingsactiviteit, maar daarom geven wij je wat tips voor je aan de grote lenteschoonmaak begint!

Zelf aan de slag
Allerlei soorten salades

Handige tips om buiten te eten

Niks is lekkerder dan op een warme zomerdag buiten eten. We geven je graag een paar handige tips voor tijdens het buiten eten met een vleugje inspiratie voor overheerlijke recepten.

Lees de tips over buiten eten