Met welke appelsoorten krijg je de lekkerste appeltaart?

Voor de allerlekkerste appeltaart kan je het beste een stevige, friszure appel gebruiken zoals Goudreinet of Elstar. Het is belangrijk dat de appels stevig zijn zodat de appelstukjes geen moes worden door het bakken in de oven. Daarnaast is een niet al te sappige appel ook beter voor je appeltaart. Zo heeft de taart namelijk nog een lekkere bite als ‘ie uit de oven komt. We zetten de beste appelsoorten voor je op een rijtje

Goudreinet 

Ondanks dat de Goudreinet misschien niet de beste keuze is voor een appeltaart, kan deze klassieker niet in het rijtje ontbreken. Vroeger werden appeltaarten namelijk vooral gemaakt met de klassieke Goudreinet. Doordat deze appel een moesappel is, is dit niet de meest geschikte appel. De appel wordt door het bakken in de oven namelijk zacht, waardoor je kans hebt dat de bodem van je appeltaart vochtig wordt. Wil je toch de Goudreinet gebruiken? Strooi dan wat paneelmeel of custard op de bodem van de appeltaart.

Elstar

De Elstar is een echte alleskunner. Bij velen van ons is het een populaire appel op de fruitschaal, maar ook in de keuken is hij erg geschikt. Zo kan je er frisse appelmoes of appelsap van maken. Maar ook juist in een appeltaart doet de Elstar het goed. Na het bakken heb je nog een lekkere knapperige bite in de appeltaart. De stevige appel is met zijn zachtzure tot zoete smaak dus een hele goede appel om mee te bakken.

Fuji

Fuji heeft een rijke honingzoete smaak en een stevige beet. Hij is lekker sappig, maar niet té sappig. Dat maakt het een perfecte appel om mee te bakken, want ook met deze appel blijft de bodem van de appeltaart krokant. Een ander voordeel om met deze appel te bakken is dat de Fuiji zo zoet is, dat je minder suiker hoeft toe te voegen. Win-win!

Granny Smith

Misschien niet de eerste appel waar je aan zou denken als je een appeltaart gaat bakken, maar als je eens iets anders wil proberen, dan is de Granny Smith een goede optie. De zure smaak van de appel in combinatie met het zoete deeg maakt ‘m de moeite waard om eens te proberen in jouw appeltaart. Een heerlijke taart met een frisse bite!

Meer lezen?

Welke soorten appels zijn er allemaal?

Appelsoorten

Er zijn veel soorten appels, elk met hun eigen smaak en textuur. Elstar is de populairste appel: friszoet en sappig, maar vergeet zeker al die andere lekkere appelsoorten niet.

Lees 10x populaire appelsoorten
Geklaarde boter

Dit moet je weten over geklaarde boter

Wat is geklaarde boter precies? En hoe maak je het? Je valt met je neus in de boter, want wij geven antwoord op al deze vragen.

Lees meer over geklaarde boter
Appels-voor-appelmoes

Appels voor de lekkerste appelmoes

Appelmoes, wie is er niet mee opgegroeid? Warm of koud, met of zonder rozijnen of tijdens de lunch of avondeten, het maakt niet uit. Maar met welke appelsoorten kun je het beste gebruiken?

Lees meer appels voor appelmoes