Glu­ten­vrije ap­pel­krui­mel­taart

Glutenvrij genieten van taart? Met deze taart kan het!

  • gebak
  • 10 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. oventijd
(12) waardeer
hollands gebak Glutenvrij genieten van taart? Met deze taart kan het! 10 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • taartvorm Ø 28 cm met losse bodem

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef 250 g zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Snijd voor 125 g koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Schil ondertussen alle appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een kom en voeg 25 g rietsuiker en de kaneel toe. Hak de noten fijn en doe in een kom. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de boter toe. Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Neem het taartdeeg uit de koelkast en verdeel het met je vingers over de taartvorm. Bedek ook de opstaande randen. Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels erover. Bak de taart iets onder het midden van de oven in 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar.

allergietip:

Alleen de pecannoten om mee te bakken (bakje 70 g) zijn glutenvrij. Andere pecannoten kunnen sporen van gluten bevatten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Glutenvrije appelkruimeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ap­pel­krui­mel­taart

1
1
  • 250 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
  • 150 g witte basterdsuiker
  • ½ tl zout

Zeef het zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe.

2
2
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 1 middelgroot ei

Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt).

3
3

Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 170 °C.

5
5
  • 500 g Goudreinette appels
  • 500 g Elstar appels

Schil ondertussen alle appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 25 g rietsuiker
  • 1 tl kaneel

Doe in een kom en voeg de rietsuiker en de kaneel toe.

7
7
  • 70 g ongebrande pecannoten

Hak de noten fijn en doe in een kom.

8
8
  • 150 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
  • 75 g rietsuiker
  • 75 g ongezouten roomboter

Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de boter toe.

9
9

Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

10
10

Neem het taartdeeg uit de koelkast en verdeel het met je vingers over de taartvorm. Bedek ook de opstaande randen.

11
11

Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels erover.

12
12

Bak de taart iets onder het midden van de oven in 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar.

allergietip:

Alleen de pecannoten om mee te bakken (bakje 70 g) zijn glutenvrij. Andere pecannoten kunnen sporen van gluten bevatten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.