bewaar
Appelkruimelcake
Appelkruimelcake
bewaar

Appelkruimelcake

De kruidige kruimels met pecannoten bovenop maken de cake heel bijzonder.

25 min. bereiden
50 min. oventijd
272waarderingen

Ingrediënten

12 personen

300 g

lichtbruine basterdsuiker

300 g

patenttarwebloem

300 g

ongezouten roomboter

1 el

speculaaskruiden

½ tl

zout

70 g

ongebrande pecannoten

4

middelgrote eieren

1 tl

vanillearoma

4

Elstar appels

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

De kruidige kruimels met pecannoten bovenop maken de cake heel bijzonder.

Aan de slag

1

Meng 100 g basterdsuiker met 100 g bloem in een kom. Snijd 100 g boter in blokjes en voeg met de koekkruiden en het zout toe. Kneed met je vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Hak de noten fijn en meng erdoor. Dek af en zet in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de rest van de suiker toe. Klop met een mixer in 5 min. tot een licht en luchtig mengsel. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Laat iets afkoelen en meng door het eimengsel. Zeef de rest van de bloem erboven en spatel samen met het vanillearoma voorzichtig maar zorgvuldig door het eimengsel.

3

Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukken. Vet de ovenschaal in. Schep het beslag in de schaal en verdeel eerst de appel en dan de deegkruimels erover. Bak de kruimelcake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.