bewaar
Speculaasboterkoek
Speculaasboterkoek
bewaar

Speculaasboterkoek

Boterkoek- en speculaasfans opgelet! Houd je van een van deze lekkernijen? Maak dan deze speculaasboterkoek. Dat is nog eens een win-win situatie.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

24 porties

300 g

tarwebloem

2 el

speculaaskruiden

250 g

lichtbruine basterdsuiker

250 g

ongezouten roomboter

½ tl

zout

1

middelgroot ei

35 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • brownievorm (28 x 18 cm), ingevet

  • bakkwast

Boterkoek- en speculaasfans opgelet! Houd je van een van deze lekkernijen? Maak dan deze speculaasboterkoek. Dat is nog eens een win-win situatie.

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een kom en meng met de speculaaskruiden en de basterdsuiker. Snijd de boter in 3 plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in stukjes. Voeg het zout toe en kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal of brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg erover. Strijk glad met de bolle kant van een lepel.

3

Klop het ei los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant van het deeg ermee. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg, zo voorkom je dat het ei straks loslaat. Bestrooi met het amandelschaafsel.

4

Bak de boterkoek in ca. 30 min. goudbruin. Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen en snijd in stukjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speculaasboterkoek

Boterkoek- en speculaasfans opgelet! Houd je van een van deze lekkernijen? Maak dan deze speculaasboterkoek. Dat is nog eens een win-win situatie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig