Proef, beleef en laat je inspireren op het Beter eten Festival

Op 29 en 30 april organiseerde Albert Heijn het Beter eten Festival waar bezoekers de missie van Albert Heijn ook op een andere manier konden zien, proeven en beleven.

Iedereen die geïnteresseerd is in voeding en wat dit voor jezelf en je omgeving kan betekenen kon hier naar verschillende topsprekers luisteren, interactieve sessies en workshops volgen en natuurlijk volop het voedsel van nu en morgen proeven.

Het festival bestond uit drie aparte domeinen:

  • Beter eten is beter leven
  • Beter eten verbindt
  • Beter eten is de wereld beter achterlaten

RTL Z op het Beter eten Festival

Ook RTL Z was op het Beter eten Festival en legde een paar hoogtepunten vast in een video. Dus heb jij het Beter eten Festival gemist, of was je er wel bij en wil je het nog eens opnieuw beleven? Bekijk de video!

Een gezondere leefstijl in kleine stapjes

In het domein van 'beter leven' werd onder andere gesproken door Hanna Verboom, Typhoon en door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ook konden bezoekers verschillende health checks doen, hun metabolische leeftijd ontdekken en een ontspanmomentje inplannen middels een virtual reality bril.

FoodFirst leefstijlcoach

Huisarts Tamara de Weijer was één van de sprekers in dit domein. Zij is als hoofdcoach betrokken bij de FoodFirst leefstijlcoach-app die Albert Heijn vorig jaar lanceerde.
De app helpt mensen een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Dit gebeurt door kleine en concrete doelen te stellen, op die manier zorgt de app voor het bereiken van duurzame gedragsverandering bij deelnemers.

Je kan meedoen met verschillende challenges van allerlei coaches om te helpen je doel te bereiken en je te motiveren.

Beter eten is beter leven

VR-bril

Op een interactieve, leuke manier kon je ontdekken hoe gezond jij eigenlijk bent. Hoeveel groente eet je eigenlijk per dag? Wanneer heb je voor het laatst gesport? Dit kon je bekijken met een VR-bril.

Leerzame en inspirerende talks

Liet je inspireren door de meest leerzame en leuke talks over gezond eten, bewegen en natuurlijk je mentale gezondheid.

Op de weegschaal

Heb je op de weegschaal gestaan? Dan kon je ontdekken wat je echte leeftijd was op basis van je BMI, spierpercentage en veel meer. Ben jij denk je jonger of ouder dan je echt bent?

De verbinding tussen mensen en eten

Het tweede domein ging over de verbindende rol die eten kan vervullen. Deze verbinding konden bezoekers aan den lijve ondervinden door samen met andere bezoekers aan verschillende tafels te eten en te praten over hoe eten culturen samen kan brengen. Ook werd er gepraat over onderwerpen als eenzaamheid.

Sprekers aan deze tafel waren onder andere topchef Joris Bijdendijk en (kookboeken)schrijvers Abdelkader en Saida Nadi-Benali.

Beter eten verbindt

Aan tafel met...

Schoof aan bij de tafel van Eric Corton. Waarom is eten eigenlijk zo gezellig? We gingen ook in gesprek met Abdelkader en Saida Benali over de culturele betekenis van samen eten en koken.

Wereldkeukens Allerhande

Heb jij wel eens op één dag gerechten geproefd van 5 verschillende culturen? In de wereldkeukens van Allerhande kwam even de hele wereld aan eten samen, vóór je neus klaargemaakt.

Streeckgenoten

De allerlekkerste receptuur en producten uit de streek, gepresenteerd op de plek waar ze vandaan komen

Praat mee over de toekomst

Het derde en laatste domein ging over hoe we de wereld beter achter laten. Bezoekers kregen antwoord op vragen over waarom biologisch eten vaak duurder is en waarom sommige producten in plastic zitten.

Bezoekers konden in deze wereld ook zelf aan de slag. Denk aan een workshop etiketten lezen of je eigen koffie maken.

Ook hier betraden verschillende sprekers het podium waaronder Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager), muzikant Typhoon en sociaal ondernemer Hanna Verboom.

Beter eten is de wereld beter achterlaten

Beter voor programma's

We hebben langdurige samenwerkingen met bijna 450 melkveehouders, 100 varkensboeren, 200 pluimveehouders en 360 groente- en fruittelers. Samen maken we goede afspraken over duurzaamheid en innovatie.

Lees meer

Teeltmethodes

Je ging met de tijd vooruit en kon zien hoe 7 telers de allernieuwste en duurzame technieken presenteerden die bijdroegen aan een betere toekomst.

Doe mee met de quiz of een workshop

Bij de diverse workshops kon je allerlei leuke activiteiten doen, zoals: zadenpakketjes maken voor bijen en je eigen koffie maken. Of doe de volgende keer mee met de quiz!

Meer lezen?

Wat is Nutri-Score?

Om als klant makkelijk te kunnen zien wat een gezondere of minder gezondere keuze is binnen een productgroep, is er Nutri-Score.

Lees er alles over

Samen tegen voedselverspilling met Overblijvers

Overblijvers zijn tasjes gevuld met producten die aan het eind van de dag overblijven en uit het assortiment gaan of een naderende houdbaarheidsdatum hebben. Nu voor een extra voordelige prijs.

Lees meer en ontdek of jouw winkel meedoet
verschillende gezonde recepten

Gezond weekmenu

Hoe meer groente je eet, hoe beter het is voor je gezondheid. Daarom dagen we je uit om 400 gram groente per dag te eten. Met dit weekmenu wordt dat een eitje!

Bekijk het weekmenu