Verpakkingsvrij: voordelig en duurzamer!

Ontdek de toekomst van duurzaam boodschappen doen met Albert Heijn Verpakkingsvrij, waar betaalbaarheid, gebruiksgemak en milieubewustzijn samenkomen voor een groenere levensstijl.

Maak duurzaamheid jouw nieuwe routine

In een wereld waar duurzaamheid en bewuste consumptie steeds belangrijker wordt, streeft Albert Heijn naar een verandering in de manier waarop we boodschappen doen. Maak kennis met het innovatieve concept: Verpakkingsvrij. Dit concept nodigt jou uit om op een milieubewuste en voordelige manier je dagelijkse boodschappen te doen.

In deze blog nemen we je mee in de wereld van Albert Heijn Verpakkingsvrij, waar duurzaamheid, betaalbaarheid en gebruiksgemak hand in hand gaan. Ontdek hoe deze innovatie niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor jouw dagelijkse routine. Ben je klaar voor de toekomst van boodschappen doen?

Voordelige duurzaamheid voor iedereen

Verpakkingsvrij is een zorgvuldig samengesteld assortiment van 20 producten, variërend van ontbijtgranen tot ingrediënten voor het avondeten. Deze milieubewuste keuzes hoeven niet duur te zijn, aangezien het merendeel van de producten zich op het Prijsfavoriet-niveau bevindt. Hierdoor is milieubewust winkelen niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee. Deze betaalbaarheid maakt Verpakkingsvrij een ethische en praktische keuze voor elke dag.

Hoe werkt het?

Heel simpel! Kies je herbruikbare verpakking en product op de weegschaal, vul de verpakking met zoveel noten, rijst of muesli als je wil, weeg je verpakking opnieuw af en print een prijsetiket. Vervolgens reken je af zoals je gewend bent!

Milieuvriendelijkheid

Albert Heijn Verpakkingsvrij gaat verder dan alleen winkelen; het is een krachtige stap in de richting van een duurzamere toekomst. Door te kiezen voor verpakkingsvrije producten draag je actief bij aan het verminderen van afval en het beperken van de ecologische voetafdruk. Met als doel om tegen 2025 maar liefst twintig miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te gebruiken, toont Albert Heijn haar toewijding aan het behoud van onze planeet. Deze bewuste keuze draagt bij aan een schonere omgeving en stimuleert een gezonde levensstijl, waarbij het minimaliseren van verspilling centraal staat.

Probeerzakjes als stap naar verandering

We begrijpen dat het meenemen van een eigen verpakkingen nog geen automatisme is. Als tussenoplossing zijn probeerzakjes geïntroduceerd, waardoor klanten op een geleidelijke manier kunnen wennen aan het Verpakkingsvrij-concept. Om ervoor te zorgen dat Verpakkingsvrij jouw nieuwe dagelijkse routine wordt, vind je hieronder een aantal tips:
  • Neem altijd herbruikbare tassen, bakjes of potjes mee wanneer je boodschappen gaat doen. Zorg dat deze een vast onderdeel van je tas of auto zijn.
  • Stel een lijst samen van de producten die je vaak koopt en bedenk welke herbruikbare verpakkingen je daarvoor kunt gebruiken. Dit maakt het winkelen efficiënter.
  • Kies in het begin voor enkele producten om verpakkingsvrij aan te schaffen. Dit maakt de overgang minder overweldigend en helpt je geleidelijk aan te wennen.
Door deze tips te volgen, kun je Verpakkingsvrij winkelen moeiteloos onderdeel maken van jouw dagelijkse routine en een positieve impact hebben op het milieu. Elke kleine stap draagt bij aan een groenere toekomst.

Gebruiksvriendelijke verbeteringen

In de zoektocht naar een moeiteloze verpakkingsvrije winkelervaring heeft Albert Heijn innovatieve technologische verbeteringen toegevoegd. De trilfunctie zorgt ervoor dat producten gemakkelijk uit de koker komen, terwijl verbeterde klemcontroles en geïntegreerde weegschalen een preciezere dosering mogelijk maken.

Minder en beter verpakkingsmateriaal

Albert Heijn is voortdurend bezig minder verpakkingsmateriaal, 100% recyclebaar en zoveel mogelijk gerecycled materiaal te gebruiken. Op weg naar de ambitie om in 2025 20 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te gebruiken ten opzichte van 2018 werd de afgelopen jaren al zo'n 13 miljoen kilo bespaard, bijvoorbeeld door producten slimmer te verpakken waardoor minder materiaal nodig is. Ook werd plastic vervangen door papier, zoals bij de broodclipjes.

Meer lezen?

Plastic verpakkingen van de AH

5 tips om minder plastic te gebruiken

De wereld een stukje schoner maken is zo moeilijk nog niet. We delen 5 tips met je hoe jij minder plastic kan gebruiken.

Lees de 5 tips
Groene smoothiebowl met mango

Duurzaam eten. Hoe doe je dat?

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 duurzame eettips voor je op een rij gezet!

Les meer over duurzaam eten
Voedselverspilling tegengaan

Voedselverspilling tegen gaan. Zo doe je dat!

Door minder te verspillen kunnen we in Nederland 34 kilo voedsel per persoon per jaar besparen. Goed voor de wereld én voor je portemonnee!

Lees de 8 tips om voedselverspilling tegen te gaan