Zelf aan de slag!

Gooi deze zomer je ijsstokjes niet weg! Je kunt ze heel goed gebruiken om kleurrijke creaties van te maken zoals plantenpotten en regenboog wolkjes. Hier vind je alles om zelf aan de slag te gaan. Veel plezier!

knutselen met ijsstokjes plantenpot

Creatie 1: versier je plantenpotjes met ijsstokjes!

Saaie plantjes? Pimp ze makkelijk met ijsstokjes. Het enige wat je nodig hebt is verf, lijm en ijsstokjes (en een plantenpotje). Verf de ijsstokjes in je favoriete kleuren en wacht tot ze helemaal opgedroogd zijn. Daarna kan je ze stuk voor stuk op het plantenpotje plakken met een beetje lijm. Zo zien je plantenbakjes er lekker zomers uit!

Tip: je kan ook roerstaafjes gebruiken als je geen ijsstokjes hebt!

knutselen met ijsstokjes wolkje

Creatie 2: Vrolijk regenboog wolkje van ijsstokjes

Voor dit leuke wolkje heb je alleen watten, verf, lijm, en ijsstokjes nodig! Verf de ijsstokjes in de kleuren van de regenboog en wacht tot ze droog zijn. Lijm daarna de ijsstokjes schuin aan elkaar en de watten er bovenop en klaar! Versier de wolk als je wil, met glitters of oogjes.


Wist je dat ijsstokjes het ook goed doen als kerstdecoratie? Bekijk snel onze blog over kerstdecoratie! Nog niet uitgeknutseld? Knutsel dan deze mooie kerstcreaties na.

Wat heb je nodig om te knutselen met ijsstokjes?

Tip: je kunt ook roerstaafjes gebruiken als je geen ijsstokjes hebt!
Creatie 3: Sierlijke vogels knutselen met ijsstokjes