Paastafel dekken

5 tips voor een verrassende paastafel

Zeg je Pasen, dan zeg je natuurlijk paasontbijt, -brunch of diner. Maar hoe tover je jouw tafel om tot een heus paasspektakel? Albert Heijn geeft inspiratie. Dus (paas)haastje-repje naar onze 5 tips voor een verrassende paastafel:

 

  1. Kies voor lentekleuren op de paastafel

  1. Dek volgens de etiquette

  1. Breng het paasgevoel op tafel met bloemen

  1. Zorg voor verrassende paasdecoratie

  1. Een geschilderd paasei hoort erbij

Kies voor lentekleuren op tafel

Haal het lentegevoel in huis met een kleurrijk tafelkleed en een vrolijk servies. Kies voor een bont kleurenpalet met verschillende prints en kleuren of creëer een warme sfeer met een wit tafelkleed en rustige pasteltinten.

Dek volgens de etiquette

Vergeet bij het dekken van de tafel ook de juiste tafeletiquette niet. Serveer je meerdere gangen? Stapel dan de borden in volgorde van het menu. Het bestek leg je neer van buiten naar binnen. Het buitenste bestek gebruik je dus voor de eerste gang. Vergeet de glazen en servetten niet!

Breng het paasgevoel op tafel met bloemen 

Een fleurig paasboeket mag niet ontbreken aan de paastafel. Werk met verschillende kleinere vaasjes en zet hier bloemen in voor een knus geheel. Of versier de tafel door droogbloemen op het tafelkleed te draperen.

Zorg voor verrassende paasdecoratie met vrolijke paascreaties 

Van paastakhangers tot konijnen eierdopjes: het paasgevoel zet je zo op tafel met deze 6 paasknutsels. Of versier jouw eigen paastak met deze originele tips. Pssst… Geen knutselheld? Geen zorgen. Bekijk onze paasdecoratie hier.

Een geschilderd paasei hoort erbij 

Geen Pasen zonder paaseieren schilderen. Hier lees je het stappenplan voor het schilderen van de mooiste eieren. Zijn jouw paaseitjes gedroogd en wel? Geef ze dan een mooi plekje aan de paastafel. Zet ze in een paasdopje of leg ze in een rieten mandje.

Paasproeven maar!  

Met deze tips ziet jouw tafel er straks op z’n paasbest uit. Maak jouw paastafel helemaal af met deze feestelijke paasproducten.

Meer lezen?

Knutselen met eierdozen

Van een zeemeermin tot een mooie bos bloemen, of misschien wel een krokodil, je kan het allemaal knutselen met eierdozen.

Zelf aan de slag met eierdozen
Eierdoos en een geknutselde krokodil