Pinsa

Pinsa: het luchtige broertje van pizza
Pizzalovers opgelet: maak kennis met pinsa! Dit luchtige broodje staat al bij veel Italianen op tafel tijdens de lunch en wordt ook in Nederland steeds populairder. Begrijpelijk, want deze kruising tussen pizza en focaccia is molto gustosa… 🤤
Wat is pinsa?
Pinsa Romana is een Italiaanse pizzasoort uit Rome. Dit ovale broodje is een combinatie van pizza en focaccia. Pinsa is heerlijk luchtig. Dit komt omdat het deeg wordt gemaakt van verschillende soorten bloem, veel water en heel lang moet rijzen. Het resultaat? Een knapperige korst met een zachte, fluffy binnenkant… Loopt het water je al in de mond? Ga dan snel aan de slag met dit recept voor pinsadeeg.
Hoe smaakt pinsa?
Welke vorm heeft pinsa?

Wat is het verschil tussen pinsa en pizza?
Is pinsa gezonder dan pizza?

Pinsa beleggen: welke toppings kies je?
Een pinsa kan je met allerlei verschillende toppings beleggen:
-
Klassiek: tomatensaus & mozzarella
-
Luxe: burrata, pesto & geroosterde pijnboompitten
-
Pittig: salami, rode paprika & olijventapenade
-
Fris & vega: gegrilde courgette, artisjok & citroenricotta
-
Hartig: prosciutto, rucola & Parmezaanse kaas
-
Comfort: gekaramelliseerde ui, champignons & truffelcrème
-
Verrassend: vijgen, geitenkaas & honing
-
Vegan: gegrilde aubergine, cherrytomaten & vegan mozzarella
Of beleg ‘m net zoals een pizza en spiek bij de 8 bekendste pizzasoorten voor inspiratie. Benieuwd naar onze favorieten? Bekijk dan onderstaande video waarin we je 3 manieren laten zien om een pinsa te beleggen. Buon appetito!

Probeer pinsa
Recepten met pinsa
Meer lezen
Top 8 lekkerste pizzasoorten
Lees alles over de lekkerste pizzasoorten
Kaassoorten
Bekijk alle kaassoorten






